DECENTRALIZACIJA JE ZAMENILA BEOGRADIZACIJU: Palma tokom skupštinske rasprave o budžetu

Autor:

Vesti

05.12.2022

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada se fabrike prave u svim delovima Srbije, putevi se prave u svim delovima Srbije, kao i bolnice, domovi zdravlja, škole, a ne kao nekada samo u Beogradu, naveo je Dragan Marković Palma.

DECENTRALIZACIJA JE ZAMENILA BEOGRADIZACIJU: Palma tokom skupštinske rasprave o budžetu

Foto: Jedinstvena Srbija

Šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom skupštinske rasprave o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu naveo je da ga raduje povećanje budžeta.

- Ja sam privrednik 42 godine i vodim lokalnu samupravu 18 godina i mogu da kažem da znam šta je budžet. Raduje me povećanje budžeta, imajući u vidu svetsku ekonomsku krizu i rat u Ukrajini zbog kojih se u većini država budžet smanjuje. Za razliku od prošlih vremena pre 10 i više godina, sada se budžet ne povećava od prodaje fabrika, već od izvornih prihoda i to od prihoda koje su stvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije i naravno i Jedinstvena Srbija, jer smo mi glasali za sve te zakone od kojih korist imaju građani Srbije - objašnjava Palma.

Marković je rekao i kako se "prvi put desilo da je u Srbiji decentralizacija, a ne beogradizacija kao što je bilo pre 10 i više godina".

- Sada se fabrike prave u svim delovima Srbije, putevi se prave u svim delovima Srbije, kao i bolnice, domovi zdravlja, škole, a ne kao nekada samo u Beogradu - rekao je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom skupštinske rasprave o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu i dodao:

- Investitori ne dolaze u Srbiju zato što nas vole, nego zato što je u Srbiji ekonomska sigurnost i sigurnost kapitala. Kapital je najsigurniji u Srbiji, poreske stope se ne povećavaju nego se smanjuju, a struja je najjeftinija u Evropi. Ja zato čestitam Vladi Srbije na ovom predlogu budžeta i Jedinstvena Srbija će glasati za sve zakone koji su na dnevnom redu.

Marković je pozvao sve političke partije na jedinstvo.

- Prenosim vam i poruke sa Svete Gore i srpskog manastira Hilandar. Predsednik Vlade Svete Gore arhimandrit Hristofor i Iguman manastira Hilandar ahrimandrit Metodije su rekli da Srbija ima podršku Svete Gore i pozvali su na jedinstvo. I ja pozivam sve političke partije na jedinstvo po nacionalnim pitanjima i da Evropa i svet vide da smo mi jedinstveni kada je najteže za Srbiju i znajte kada je predsednik Vučić izgovorio one termine da je Srbija u teškoj situaciji i zato nam je preko porebno političko jedinstvo - kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading