Vesić: Svoje dugogodišnje iskustvo rada upotrebiću u daljem približavanju Evropskoj Uniji

Autor:

Vesti

15.11.2022

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je ministar, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić putem video poziva prisustvovao na ministarskoj konferenciji Transportne zajednice, koja se održava u Briselu.

Vesić: Svoje dugogodišnje iskustvo rada upotrebiću u daljem približavanju Evropskoj Uniji

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ministar Vesić, izrazio je zadovoljstvo što je na početku svog ministarskog mandata u društvu najkompetentnijih ljudi za oblast saobraćaja na Zapadnom Balkanu.

Vesić je istakao da će svoje dugogodišnje iskustvo rada u državnoj upravi upotrebiti na daljem približavanju Evropskoj uniji, u oblasti zakonodavstva, kao i infrastrukturnog povezivanja sa regionom i Evropskom unijom.

Ministar je na konferenciji izložio izveštaj o napredku i implementaciji akcionih planova Transportne zajednice, koji se odnose na drum, železnicu, olakšice u transportu, bezbednost na putevima, vodni transport i multimodalnost sa statusom o tranziciji pravnih tekovina EU.

Kao i izveštaj Regionalnog upravnog odbora Ministarskom savetu o razvoju indikativnih proširenja TEN-T sveoobuhvatne mreže na Zapadnom Balkanu 2022. godine i ažuriranje procesa revizije TEN-T.

Napredak u usklađivanju sa pravnim tekovinama EU i unapređenje povezanosti neće samo pozitivno uticati na Srbiju, već će uticati i na ceo region. Trebalo bi da se fokusiramo na rezultate koji će poboljšati povezanost kako u regionu tako i u Evropi.

- Ovaj izveštaj nam može dati više informacija gde moramo uložiti više napora kako bi smo bili bolji, ali i gde intezivnije sarađivati sa susedima kako bi smo zajedno napredovali na TEN- T koridorima proširenim na ovaj region.
Nastavimo zajedno kako bi smo u narednim godinama imali izveštaj koji pokazuje napredak - 
zaključio je Vesić.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading