Poslanici izglasali rebalans budžeta za ovu godinu

Autor:

Vesti

10.11.2022

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici u Narodnoj skupštini izglasali su rebalans budžeta za ovu godinu u celini. Za je glasalo 144 poslanika, a protiv je bilo 52 poslanika.

Poslanici izglasali rebalans budžeta za ovu godinu

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Skupština Srbije

U Narodnoj skupštini prethodnih dana vodila se polemika o rebalansku budžeta. Poslanici su završili raspravu, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić zakazao je za 15.10 sednicu Skupštine na kojoj se poslanici izjašnjavaju o rebalansu budžeta. 

Rebalansom budžeta predviđeni su ukupni prihodi od 1.709,5 milijardi dinara, i rashodi od 1.988,5 milijardi dinara. Za kapitalne investicije je izdvojeno 419,2 milijarde dinara, odnosno 5,9 odsto BDP-a.

Poslanici vladajuće koalicije su podržali predloženi rebalans budžeta i najavili da će glasati za njega, dok su opozicioni poslanici kritikujući predlog isticali da je inflatorni, odnosno da su povećani prihodi rezultat inflacije, da nije pravljen za obične ljude i da se ne bori protiv siromaštva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading