KURTI NAČISTO PROLUPAO! Oglasio se nesuvislom pričom: Tablice mu "Miloševićevo nasleđe", pominje Šešelja, Putina...

Autor:

Vesti

05.11.2022

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samozvani premijer lažne države, koji je sam izjavio da neće da primeni Briselski sporazum, sada neosnovano tvrdi da je predsednik Srbije taj koji je "prevario i razočarao Amerikance i Evropljane".

KURTI NAČISTO PROLUPAO! Oglasio se nesuvislom pričom: Tablice mu "Miloševićevo nasleđe", pominje Šešelja, Putina...

Foto: Youtube/ATV

Samozvani premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti obratio se danas na vrlo čudan način, pominjući usred krize na Kosovu i Metohiji (koju je sam izazvao ukinuvši Briselski sporazum) bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i predsednika SRS Vojislava Šešelja.

- Od 1.novembra počelo je izdavanje opomena prema upravljačima vozila ilegalnih (legalnih) tablica na teritoriji Kosova (i Metohije), tablica koje su nasleđe Miloševićevog režima. Do danas, broj izdatih opomena je 843. Nije bilo nikakvih incidenata i nije registrovana nijedna žalba. Ovako nastavljamo do 21.novembra, kada započinjemo izricanjem novčanih kazni, u skladu sa zakonom. U međuvremenu, građani mogu zameniti ilegalne tablice KM, PR itd. onim službenim RKS, uz velike poreske olakšice. Predstavnici Srpske liste su pre nedelju dana izjavili da će organizovati oštar otpor protiv novčanih kazni. Ipak, nisu sačekali 21.novembar: Beograd je započeo sa pretnjama i pripremama za destabilizaciju (tzv.) Kosova. Dakle, u pitanju je nešto drugo - tvrdi Kurti.

Samozvani premijer lažne države, koji je sam izjavio da neće da primeni Briselski sporazum, sada neosnovano tvrdi da je predsednik Srbije taj koji je "prevario i razočarao Amerikance i Evropljane".

- Jasno je o čemu se radi: predsednik Srbije je prevario i razočarao Amerikance i Evropljane; on često se sastaje i koordinira sa ruskim ambasadorom u Beogradu. Srbija, ne bivajući demokratka zemlja, postaje oruđe u rukama Kremlja. Isto tako, deluje kao da je glasnogovornik Miloševićeve partije, danas ministar spoljnih poslova Srbije, moćniji od bivšeg Miloševićevog ministra za informisanje, danas predsednika Srbije. Ovo je njihova lična borba za vlast, ne radi se ni o građanima a niti o državnim interesima.

Kurti je, takođe, izneo lažnu tvrdu da je "Srbija kapitulirala i oprostila se od Kosova (i Metohije) 9. juna 1999.godine, Kumanovskim sporazumom".

Podržavajući Miloševića i Šešelja pre četvrt veka, oprostili ste se od Kosova (i Metohije). Danas, podržavajući Putina i Lavrova oproštate se od Evrope - tvrdi on, iako Srbija nije pružila podršku ni Lavrovu, ni Putinu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading