NOVA ENERGETSKA POLITIKA PRVI PRIORITET VLADE: Brnabićeva o poseti Ursule fon der Lajen

Autor:

Vesti

28.10.2022

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade se zahvalila Ursuli fon der Lajen na poseti Srbiji i regionu i istakla značaj zajedničke posete predsednika Srbije i predsednice EK Nišu, gde su obišli radove na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.

NOVA ENERGETSKA POLITIKA PRVI PRIORITET VLADE: Brnabićeva o poseti Ursule fon der Lajen

Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Brnabić je istakla da je nova energetska politika prvi prioritet nove vlade i da će u fokusu biti pitanje dalje energetske diversifikacije.

Predsednica vlade ocenila je da je Izveštaj EK o napretku Srbije objektivan i balansiran i da će vlada u novom mandatu nastaviti da bude posvećena reformama i procesu evropskih integracija.

Premijerka je izdvojila važnost nastavka reformi u oblasti vladavine prava, zatim reforme u oblasti pravosuđa i usvajanje novog paketa pravosudnih zakona, kao i pitanja medijskih sloboda i usvajanja novog seta medijskih zakona.

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

 

Takođe, Brnabić je upoznala predsednicu EK sa aktivnostima na usklađivanju sa viznom politikom EU.


Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, predsednica Vlade rekla je da ostajemo posvećeni dijalogu i da su naši prioriteti mir i stabilnost.

Predsednica EK čestitala je premijerki na izboru nove Vlade Srbije i poželela mnogo uspeha u daljem radu. Ona je izrazila podršku Srbiji i Zapadnom Balkanu u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Upoznala je premijerku sa aktuelnim pitanjima u vezi sa enegretskom situacijom u Evropi.

Sastanku su prisustvovale ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading