DRASTIČNO POVEĆANJE KAZNI ZA SILOVATELJE! Predsednik najavio: Podneo sam inicijativu Vladi Srbije za izmenu krivičnog zakonika!

Autor:

Vesti

20.10.2022

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će kazne za silovanje biti čak i doživotne.

DRASTIČNO POVEĆANJE KAZNI ZA SILOVATELJE! Predsednik najavio: Podneo sam inicijativu Vladi Srbije za izmenu krivičnog zakonika!

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

- Interesantni su mi ti protesti iz mnogo uglova. Gadim se ljudi koji se iživljavaju na deci i na ženama. Pošto sam predsednik, moram da vodim računa kako se izražavam. Interesantno mi je da nema protesta kada se citiraju Belivuk, Miljković i ostali koji su počinili monstruozna krivična dela. Da ne kažem da su radili intervju sa pedofilom i silovateljem, homoseksualcem osuđenim. Njega su pustili u novine, a danas kažu da on nije učio decu o silovanju već je pričao o kulturi. Kažu da je cenjen u društvu, neka ga nose kući, sličan se sličnom raduje - rekao je.

- Zvanično podneo sam Vladi RS i predsednici akt za izmenu krivičnog zakonika koje se tiču povećanju kazni za silovanje, objljubu nad detetom, nasiljem u porodici i nemoćnim. Do sada je bilo kazna od pet godina za silovanje, sada može i 25 pa čak i doživotna. Ako je učinjeno prema maloletnom licu, od 20 pa do doživotne. Isti slučaj i sa nemoćnim licem i detetom. Upetostručio sam minimalnu kaznu, a za najteža dela sam uporedio sa najtežim delima i ubistvima. Za nasilje u porodici do sad bilo od tri meseca do tri godine, sada je predlog od šest meseci do pet godina.-

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading