REPUBLIKA OTKRIVA: NOVA VLADA ĆE IMATI 5 NOVIH MINISTARSTAVA! Sutra sednica Skupštine!

Autor:

Vesti

17.10.2022

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova Vlada Srbije imaće 25 ministarstava, saznaje Republika.

REPUBLIKA OTKRIVA: NOVA VLADA ĆE IMATI 5 NOVIH MINISTARSTAVA! Sutra sednica Skupštine!

Foto: google.com/maps/prinscreen

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će biti razmatran Predlog zakona o izmenama i dopuna zakona o ministarstvima, biće održana sutra u podne.

Prema informacijama Republike, u novom kabinetu u Nemanjinoj 11 biće 25 ministarstava.

Ti su Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo za javna ulaganja, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma i omladine.

Pored pomenutih resora, u Vladi će biti i Ministartstvo finansija, Ministarstvo privrede, kao i Ministarstvo Poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede.

Prema našim saznanjima u Nemanjinoj 11 biće i Ministarstvo zaštite životne sredine, rudarstva i energetike, Ministarstvo pravde; državne uprave i lokalne samouprave; kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Takođe, i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministartstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja; Ministartstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministartstvo za brigu o porodici i demografiju.

Kabinet u Nemanjinoj 11 čini će i Ministarstvo sporta, Ministarstvo za brigu o selu, kao i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading