"Ekonomiju nam ocenjuju neki koji su imali desetostruko manju stopu rasta od nas"! Vučić o izveštaju EK! (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.10.2022

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je rekao da je za Srbiju izveštaj EK važan dokument i da će gledati šta može da promeni i popravi, ali očigledno mu je jedna stvar zasmetala.

"Ekonomiju nam ocenjuju neki koji su imali desetostruko manju stopu rasta od nas"! Vučić o izveštaju EK! (VIDEO)

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija razumela poruke iznete u izveštaju Evropske komisije zbog drugačijeg stava prema prema Ruskoj Federaciji, kao i da će razmatrati svoju poziciju na dnevnom nivou i donosti odlukuke u budućnosti.
 

 

- Možda nas razumeju, možda nešto promenimo, ali smo razumeli sve poruke - rekao je Vučić.


On je u obraćanju nakon što mu je šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre predao godišnji izveštaj EK, rekao da je izveštaj korektan i fer i zahvalio na tome, ali je dodao da nema smisla da govori o tome što za Srbiju teritorijalni integritet ima drugacije značenje, jer Žiofre za to nije kriv.

On je rekao da je za Srbiju to važan dokument i da će gledati šta može da promeni i popravi, ali očigledno mu je jedna stvar zasmetala.

- Ponekad se osmehnem kad nam neki ocenjuju ekonomiju a imali desetostruko manju stopu rasta od nas u prethodne dve godine a pritom smo imali javni dug u 20% najboljih zemalja EU! - rekao je Vučić.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading