PUTINOV NOŽ U SRCE SRBIJE! Moskva ne bira sredstva: Šef Kremlja koristi Kosovo za svoje "ratne igre"!

Autor: Republika

Vesti

03.10.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je Kosovo da bi pokušao da opravda aneksiju četiri ukrajinske oblasti.

PUTINOV NOŽ U SRCE SRBIJE! Moskva ne bira sredstva: Šef Kremlja koristi Kosovo za svoje "ratne igre"!

Foto: Tanjug/AP. Shutterstok

Vladimir Putin je po ko zna koji put iskoristio Kosovo za svoje potrebe, ali sada prvi put i zvanično, "na papiru". 

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova o referendumima u oblastima Donjeckoj narodnoj republici, Luganskoj narodnoj republici, Herson i Zaporožje, poziva se i na odluku Međunarodnog suda pravde po pitanju Kosova.

Zvanična Moskva se poziva upravo na presudu Međunarodnog suda pravde o Kosovu i Metohiji iz 2010. godine, kako bi dokazala da su sprovedeni referendumi u skladu sa međunarodnim pravom. Kako se navodi u saopštenju, "potvrđeno je da jednostrano proglađenje nezavisnosti jednog dela države ne krši nijednu normu međunarodnog prava".

- Uprkos provokacijama kijevskog režima koji je zločinački naredio da se masovno granatiraju područja na kojima se okupljaju civili i civilni objekti, ljudi se nisu plašili da izađu na birališta i izraze svoju volju. Rezultati plebiscita govore sami za sebe - stanovnici Donbasa, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti ne žele da se vrate nekadašnjem životu. Napravili su svestan i slobodan izbor u korist Rusije ... Narod Donbasa i juga Ukrajine iskoristio je svoje zakonito pravo na samoopredeljenje u skladu sa Poveljom UN, međunarodnim sporazumima o ljudskim pravima iz 1966. godine, Završnim aktom OCSE iz Helsinkija iz 1975. i presudom Međunarodnog suda pravde UN o Kosovu. 22. jula 2010 - navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Ta odluka međunarodnog suda pravde je bolna tačka za Srbiju, jer su tadašnje vlasti i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić dali legitimetet Albancima da govoro o nezavisnosti lažne države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mile

03.10.2022 12:41

I ako je svima jasno šta se sve radi i zbog čega, smatram da u ovom trenutku i Srbija mora da reaguje adekvatno i upozori Moskvu na njene poteze. Pitanje dana je kad će Moskva da prizna KiM, da bi isterala svoje interese. Bojim se da mi i naši interesi njih ne zanimaju baš previše. Počeli sa da se ponašaju prema nama, isto kao i zapad. Nadam se iskreno da nisam u pravu.

Rade

03.10.2022 13:15

@Mile - Mile, Mile ne lupetaj više!!!

Zax

03.10.2022 17:41

@Mile - @ Mile U pravu si,nazalost..

cardak

03.10.2022 14:20

Ne MILE!!!!! NISI U PRAVU.Pusti ti Ruse sta oni rade za svoje dobro oni SU PRAVOSLAVCI I NAMA CE BITI BOLJE!Ne neznate sta rusi rade ali znajte ONI SU U SB-UN REKLI VETO "NA REZOLUCIJU DA SU SRBI GENOCIDNI NAROD" .Ne zaboravite to,(Kinezi bili uzdrzani)!