VUČIĆ O NAPADIMA IZ HRVATSKE: Hitlera su dočekivali sa cvećem, a mi smo se borili protiv njega od prvog dana!

Autor:

Vesti

01.10.2022

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srbije je komentarisao skandaloznu naslovnu stranu hrvatskog magazina Ekspres, na kojoj je ilustrovan kao Adolf Hitler.

VUČIĆ O NAPADIMA IZ HRVATSKE: Hitlera su dočekivali sa cvećem, a mi smo se borili protiv njega od prvog dana!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Napade koji stižu iz hrvatskih medija, u vidu objave karikature na kojoj je Aleksandar Vučić prikazan kao vođa Trećeg Rajha Adolf Hitler, predsednik Srbije je prokomentarisao poredeći postupke Hrvata i Srba tokom Drugog svetskog rata.

Naime, lider Srbije je podsetio na neporecivu činjenicu, a to je da su Hrvati sa cvećem dočekivali najvećeg zlotvora u istoriji čovečanstva, a sada sebi daju za pravo da nekoga tako etiketiraju.

Nemam problem sa tim, to je sloboda medija. Objavljivali su i za Angelu Merkel, koja je veoma mudra, u njeno vreme nije bilo ovakvih sukoba u Evropi, valjda tek kad nekog nema vidite koliko je značajan - naveo je Vučić i dodao:

- Jedna stvar mi je više zaparala uši nego zasmetala očima, zamislite da oni koji su Hitlera sa cvećem dočekivali o tome govore onima koji su se protiv Hitlera borili od prvog dana. Valjda i to mnogo više govori o onima koji su to napravili nego o onima o kojima su to govorili.

Pored predsednika Srbije u ovom magazinu napadnuti su i pobednica italijanskih izbora Đorđa Meloni i mađarski premijer Viktor Orban.

Svakome od ovih važnih ličnosti iz političkog života su na licu "montirani" karakteristični brkovi koje je samo Hitler nosio i to u bojama nacionalne zastave države koju vode, a skandalozan naslov glasi:

- Ahtung! Hrvatska između tri mini-fašizma.

Za dokazane ustaše, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, predsednika Zorana Milanovića i njihove medije, fašisti su oni koji imaju nepodeljenu podršku građana u svojim zemljama i koji se bore za mir i pravdu.

Za to vreme, fašizmom ne smatraju zabranu ulaska izrečenu predsedniku jedne zemlje u drugu državu. Konkretno se radi o zabrani ulaska Vučiću u Hrvatsku kako bi obišao spomen obeležje posvećeno jasenovačkim žrtvama.

Posebno je sramno što ustaše, koje su bile marionete Trećeg rajha, optužuju srpskog predsednika za fašizam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading