REČNI SAOBRAĆAJ KLJUČAN ZA SNABDEVANJE ENERGENTIMA: Ministar Momirović održao važan sastanak!

Autor:

Vesti

27.09.2022

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas sastanku u zgradi Jugoslovenskog rečnog brodarstva i tim povodom dao izjavu.

REČNI SAOBRAĆAJ KLJUČAN ZA SNABDEVANJE ENERGENTIMA: Ministar Momirović održao važan sastanak!

Foto: Republika

- Rečni saobraćaj je ključan za snabdevanje energentima - dotatno ćemo ojačati flotu JRB-a Beograd, 27. septembar, toku je najveća energetska kriza u prethodnih sedamdeset godina i ona najbolje ukazuje na sve prednosti i značaj rečnog saobraćaja za snabdevanje energentima, a pre svega se to odnosi na ugalj - izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon održanog sastanka u zgradi Jugoslovenskog rečnog brodarstva.

Foto: Republika

Ministar na sastanku u zgradi JRB

 

- Plovnost reka i dovoz uglja za energetski sektor, kao i potrebnih sirovina za indsutriju, postalo je pitanje od prvorazrednog značaja za sve države u Evropi, pa tako i za Srbiju. Nastavljamo da se zajedno sa našim timovima na rekama borimo za našu industriju i privredu, za energetsku stabilnost“, istakao je ministar Momirović i dodao da će Vlada Republike Srbije u narednom periodu pronaći način kako da dodatno ojača flotu JRB-a. Moramo da obezbedimo energetsku stabilnost u našoj državi, a po svemu sudeći pružaćemo  podršku i zemljama u regionu na isti način kao i kada je bila korona kriza i zato ponovo upućujem apel svim građanima da maksimalno štede energente u narednom periodu, da budu odgovorni, da budu jedinstveni i solidarni kako bi Srbija i po ovom pitanju bila lider u regionu i Evropi- rekao je Momirović.

Ministar Momirović je zaključio da država subvencioniše struju koju građani plaćaju, koja je najjeftinija u Evropi i nije ni 20 odsto realne cene. Zato ukoliko želimo da održimo sve  investicije, da nastavimo neverovatan ekonomski rast moramo zajedno sa našim građanima da prođemo kroz ovu krizu, a uz pomoć JRB-a, železnice kao i uz pomoć drumskog saobraćaja uspećemo da obezbedimo snabdevanje.

Ministar Momirović održao je sastanak sa izvršnim direktorom JRB-a Mladenom Grujićem koji ga je tom prilikom detaljnije informisao o poslovanju kompanije kao i o angažovanju za transportu uglja za potrebe Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading