DOKUMENTA REPUBLIKE SRBIJE VAŽE NA KOSOVU I METOHIJI: Predsednik Vučić o sporazumu Beograda i Prištine (VIDEO)

Autor:

Vesti

28.08.2022

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otkrivanju skulpture Radovana Belog Markovića na Kneževom Polju, nakon čega je tokom svog obraćanja govorio o postignutom dogovoru između Beograda i Prištine.

DOKUMENTA REPUBLIKE SRBIJE VAŽE NA KOSOVU I METOHIJI: Predsednik Vučić o sporazumu Beograda i Prištine (VIDEO)

Foto: TANJUG/J. Ilić

Aleksandar Vučić

"Što se tiče sporazuma, on je usmeni sporazum, pismeni je postignut 2011. Mi smo se borili nešto da ispravimo i mislim da smo uspeli nešto da ispravimo. Kad god kažemo da smo nešto rešili i postigli dogovor, utoliko gore, valjda ljudi vole da se ratuje", rekao je Vučić i dodao:

"Mislim da je ovo što je postignuto veoma dobro za nas, jer da se oni ne prave naivni, mi smo i do sada primali njihova dokumenta i oni su sa njihovim dokumentima išli od 2011. kroz Centralnu Srbiju, samo što smo im izdavali papir, gubili vreme, ovako imate veliki poster na kome piše da to nije nikakvo priznanje, i putujte, ali smo se izborili za srpsku državnost na Kosovu i Metohiji, da dokumenta Republike Srbije važe na Kosovu i Metohiji, posebno Srba sa KiM".

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Rade

29.08.2022 04:37

Bolje je dogovarati se 200 godina, nego ratovati 1 dan!

Zoran Đurđević

29.08.2022 06:07

A i kosovska kod nas, a što je, kao jednu od opcija tržio i dobilo Albin Kurti. Ko je tu "pobedio je za diskusiju je. Dokle bre da nas pravite glupacima većim nego što jesmo?

bbb

29.08.2022 09:43

Svaki dogovro je bolji od sukoba. SRbiji ne treba rat