GORAN VESIĆ: Dokazali smo da udruženi mediji, društvo i političari MOŽEMO mnogo toga

Autor:

Vesti

28.08.2022

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz pomoć Fondacije a na inicijativu Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija, završava se pet kuća.

GORAN VESIĆ: Dokazali smo da udruženi mediji, društvo i političari MOŽEMO mnogo toga

Foto: Republika

Gostujući jutros na televiziji Pink u emisjij “Novo Jutro”, član Predsedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić, govorio je koji su sve problemi rešeni poslednjih godinu dana u okviru rubrike “Reši problem”.

Vesić je istakao da je kroz ovu rubriku, u saradnji sa televizijom Pink i Fondacijom za mlade grada Beograda “Gnezdo”, puno gradjana dobilo pomoć koja im je bila potrebna, i da je na taj način pokazano kako zajedničko društvo, mediji i političari mogu da rešavaju ljudima probleme.

- Mnogi ljudi su uspeli da reše svoje probleme upravo preko ove emisije, zato i mediji služe, da ukažu na problem onima koji mogu nešto da promene i pomognu. Ovime smo pokazali da politika treba da bude u službi gradjana i to jeste suština politike, rekao je Vesić.

Republika

Foto: printskrin/facebook/Goran Vesić

Goran Vesić

“Fondacija “Gnezdo”, za devet meseci svog postojanja, na čelu sa direktorkom Tanjom Popović, uspela je da uradi velike stvari.

Uz pomoć Fondacije a na inicijativu Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija, završava se pet kuća u porušenim područijima na Baniji, Petrinji i Glini za naše ljude koji su svoj dom izgubili u strasnim zemljotresima pre dve godine, koje će u septembru biti gotove.

Završili smo dve kuće u Surčinu, jednu za porodicu Jelić sa devetoro dece, a drugu za porodicu Bulović sa petoro dece koje nisu imale gde da žive.

“Gnezdo” je uz pomoć jedne kineske kompanije donirala tablete i računare za decu sa Kosova i Metohije.

Fondacija je takodje obezbediti pomoć i porodici Gaćeša sa četiri bebe tako što će im obezbediti nameštaj koji im je potreban, dok ja kao što sam i obećao mesečno odvajam 25.000 od svoje plate narednih 18 godina. Tu je i porodica Savić koja je u poplavama izgubila dom, Fondacija je porodici iznajmila stan u Zemunu na godinu dana, obezbedila im je i nameštaj i sve što je neophodno ovoj petočlanoj porodici da nastavi sa normalanim životom”, istakao je Vesić.

Republika

Foto: Republika

Porodica Gaćeša

Direktorka Fondacije “Gnezdo”, Tanja Popović istakla je:” “Fondacija”, nisam samo ja, pored Gorana Vesića i televizije Pink, imamo puno kompanija koje su nam izlazile u susret. Posebno bih se zahvalila našim volonterima bez kojih ovo ništa ne bi bilo moguće”.

I dodala, kako je konkretno na predlog Jovane Jeremić, Fondacija “Gnezdo” na čelu sa Goranom Vesićem, organizovala humanitarnu izložbu slika za pomoć u lečenju malom Aleksandru Džavriću, dečaku iz Peći, kome je bilo potrebno lečenje matičnim ćelijama u Turskoj i koji je već primio svoju prvu terapiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading