POPUSTI ZA ONE KOJI ŠTEDE STRUJU! Vučić objavio sjajne vesti: Neće biti restrikcija gasa!

Autor:

Vesti

27.08.2022

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti i saopštio ime novog mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

POPUSTI ZA ONE KOJI ŠTEDE STRUJU! Vučić objavio sjajne vesti: Neće biti restrikcija gasa!

Foto: Tanjug/S. Acimović

- Mi ćemo uskoro napraviti plan, nova Vlada će napraviti plan, da oni koji uštede struju u odnosu na isti mesec prethodne godine, imaće drastične popuste na cenu električne energije. Ne planiramo da idemo sa isključenjima, dramatično manje će plaćati, daćemo im dodatni popust - rekao je predsednik u obraćanju.

- Nismo planirali restrikcije, hoću da ukažem na ozbiljan problem i da svi to vidite. Neću da lažemo bilo koga i da bilo ko ne razume o čemu se radi. Da ne pričamo gluposti kako je stanje divno i normalno. Mi trošimo godišnje 3,2 milijarde kubnih metara gasa. To nam je uvek nešto više industrija, nešto manje su domaćinstva. Od 3,2 milijarde od Rusa nabavljamo 2 milijarda i to platimo 800 miliona evra. Za dodatnih 1,2 milijarde košta nas 4,8 milijardi evra, a ceo budžet je 13,5 milijardi evra, to znači bankrot. Sreća pa smo nabavili gas pre ovog teškog vremena. Nismo ni sanjali da će još u avgustu da budu ovakve cene, u avgustu je sada 4.000. Imamo rezerve i nismo potrošili toliko para - objasnio je Vučić.

- Proizvodna cena struje kod nas je oko 57 evra po mwh. Skuplje nas košta i to što proizvodimo nego što dajemo građanima. U zimskim mesecima trošimo 120 GWh električne energije, a možemo da proizvedemo do 105, fali nam 20 GWh, uvek smo morali da uvozimo. Na dan kada nam fali 20 GWh mi to moramo da kupimo - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading