SNS DONOSI ODLUKU O MANDATARU: Sednica naprednjaka zakazana za sredu u 17 časova

Autor:

Vesti

23.08.2022

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Srpske napredne stranke na kojoj bi ta partija trebalo da donese odluku o mandataru za sastav nove Vlade Srbije zakazana je za sredu u 17 časova.

SNS DONOSI ODLUKU O MANDATARU: Sednica naprednjaka zakazana za sredu u 17 časova

Foto: SNS Niš

Predsednik Srbije i šef naprednjaka Aleksandar Vučić ranije je najavio da su premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u najužem izboru za mandatara.

Inače, Vučićević je gostujući na TV prva nešto pre nego što je sednica sazvana rekao postoji mogućnost i da koalicioni partneri naprednjaka predlože svog kandidata.

Republika

Foto: printskrin

 

- Ne možemo isključiti opciju da neko na predsedništvu (stranke) izađe sa nekim trećim predlogom. Pre svega treba da u okviru SNS-a da odlučimo da li mi treba, kao stranka koja je dobila najveće poverenje, da damo mandatara - kazao je on.

On je naveo da će predsedništvo SNS na sednici pored sastava buduće vlade, razgovarati i o koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom, navodeći da postoji nekoliko opcija za vladu, ali da će ona svakako biti manjinski inkluzivna.

- SNS će insistirati da manjinske stranke participiraju u izvršnoj vlasti na većem nivou nego ranije - rekao je Vučević.

Naveo je i da unutar SNS "nema nikakve izborne kampanje" između njega i Brnabić, naglašavajući da su oni "prijatelji i saradnici".

Republika

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

 

Vučević je istakao da ne isključuje opciju da ostane gradonačelnik Novog Sada i da neće biti razočaran i ljut ako ostane na toj poziciji.

- To će više biti ovi oko mene, koji misle da žive svoje živote kroz mene - kazao je on.

Sednica Predsedništva SNS bila je najavljivana za danas, ali je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao da "ne zna da li će imati vremena za sednicu zbog situacije na Kosovu i Metohiji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading