Dajana Paunović reagovala na izjave Borka Stefanovića: Sprečiti političku zloupotrebu problema samohranih majki

Autor:

Vesti

27.07.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija "Dajana Paunović" reagovala je na izjave potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića.

Dajana Paunović reagovala na izjave Borka Stefanovića: Sprečiti političku zloupotrebu problema samohranih majki

Foto: ST/D. KADIĆ

Saopštenje prenosimo u celosti.

Fondacija „Dajana Paunović" i UG "Inicijativa 21" pozdravljaju to što su predstavnici opozicije napokon podržali jednu konstruktivnu ideju na čijoj realizaciji naše organizacije, zajedno sa državnim institucijama Republike Srbije, predano rade već duže od šest meseci.

Ukazujemo pažnju javnosti da egzistencijalni problemi samohranih roditelja, a posebno ugroženih majki i njihove dece, ne smeju da postanu tema koja se politički zloupotrebljava zarad sticanja jeftinih političkih poena.

Republika

Foto: printskrin

 

Iskustvo stečeno radom na terenu pokazalo nam je da formiranje jedne tako važne institucije, poput Alimentacionog fonda, zahteva sveobuhvatnu pripremu i formulisanje najoptimalnijeg modela koji bi obezbedio da se željeni ciljevi zaista u praksi i postignu.
Upravo Fondacija "Dajana Paunović" i Udruženje građana "Inicijativa 21", zajedno sa državnim institucijama Republike Srbije, na tome predano rade već punih šest meseci što je podrazumevalo najpre veliki istraživački rad na terenu, a potom i na finansijskim proračunima, kreiranju i testiranju različitih modela funkcionisanja Alimentacionog fonda, izrade zakonodavnog okvira, definisanja izvora finansiranja i svega ostalog što funkcionisanje jedne tako važne institucije podrazumeva.

Takođe skrećemo pažnju javnosti da je krajnje licemerno da o Alimentacionom fondu, na nivou slatkorečive ideje bez ikakve strategije i plana za njenu ralizaciju i održivo funkcionisanje, govore oni koji su propustili priliku da jedan takav fond formiraju u vreme dok su bili na vlasti čime su pokazali koliko im je zaista stalo do ugroženih samohranih majki i njihove dece.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading