VUČIĆ SA DECOM IZ REGIONA: Mnogo sam srećan što mogu da vas primim! Srbija i Beograd su vaša kuća! (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.07.2022

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpsku decu iz regiona u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

VUČIĆ SA DECOM IZ REGIONA: Mnogo sam srećan što mogu da vas primim! Srbija i Beograd su vaša kuća! (VIDEO)

Foto: S.Radovanović

Reč je o srpskoj deci iz Mađarske, Hrvatske i Slovenije.

 

- Došlo je 34 dece iz regiona. Mnogo sam srećan što danas mogu da vas primim, i kada vas vidim sa majicama Nikole Tesle, znam koliko ste ponosni na Nikolu Teslu, koji je voleo i poštovao svoj narod. Srbija je uvek pribežište svakom čoveku. Državne granice koje danas postoje ne smeju da budu graničavajući faktor - kazao je Vučić.

- Želim vam da se ovde u Beogradu osećate kao kod svoje kuće. Kako god okrenete, Srbija i Beograd su uvek vaša kuća. Vrata će za vas uvek biti otvorena. Želim vam da uživate u najlepšem hramu, Hramu Svetog Save, zoološkom vrtu, stadionima - dodao je predsednik, koji je mališanima uručio poklone.

- Da ste živi i zdravi. Neka živi Srbija.

U ime dece predsedniku obratila Olivera Đukić i zahvalila na gostoprimstvu.

Dragi predsednične, hvala Vam što se brinete za decu u regionu. Predsedniče, pozivamo Vas da posetite mesta iz kojih mi dolazimo – rekla je Olivera.

Tokom boravka u Srbiji, od 10. do 14. jula, 36 srpske dece iz regiona, uzrasta od 10 do 14 godina, posetiće Sremske Karlovce, manastire na Fruškoj gori, Novi Sad i Beograd, kako bi se upoznali sa svojom istorijom, jezikom, kulturom.

Decu iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske juče su u Novom Sadu ugostili i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading