VUČIĆ JE NAJBOLJI U REGIONU! Legendarni gradonačelnik Ljubljane govorio o predsedniku Srbije u hrvatskim medijima! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.07.2022

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Najbolji predsednik u regionu je Aleksandar Vučić", istakao je u razgovoru za "Večernji list" najdugovečniji gradonačelnik LJubljane, 69-godišnji Zoran Janković, koji danas ide u trku za peti gradonačelnički mandat.

VUČIĆ JE NAJBOLJI U REGIONU! Legendarni gradonačelnik Ljubljane govorio o predsedniku Srbije u hrvatskim medijima! (FOTO)

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

- Šta god neko mislio o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, on je za mene najbolji predsednik na prostoru bivše Jugoslavije. S druge strane najbolji premijer je hrvatski,  Andrej Plenković.  Priznajem to, iako su Vučić i Plenković desni, a ja levi - otkrio je Janković u intervjuu.

On je osim o svojoj kandidaturi, otvoreno govorio o budućnosti hrvatsko-slovenskih odnosa, o novom premijeru Slovenije Robertu Golobu, situaciji u regionu, svom životnom putu i kako je od migranta postao gradonačelnik, o Ivici Todoriću, a priznao je i da nekima u Sloveniji smeta njegovo srpsko poreklo, te da mu je žao što nije postao premijer.

Foto: Printscreeen/Večernji.hr

Zoran Janković u intervjuu Večernjem listu istakao da je Aleksandar Vučić najbolji predsednik u regionu

- Sa Vučićem imam odličan odnos. Još dok je bio premijer došao je na okrugli sto na kom sam učestvovao u Beogradu i počeo govoriti o tome kako će graditi Srbiju. Govorio je o Beogradu na vodi, investiciji vrednoj preko dve milijarde evra. Mnogi mu tada nisu verovali, a ja sam znao da će on to učiniti - rekao je Janković i dodao da je "gasni ugovor koji je Vučić sklopio sa Putinom, po povoljnijim cenama, dokaz koliko Vučić čini za Srbiju i koliko mu je stalo do svog naroda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Miro Đ

11.07.2022 05:35

Znaju građani Srbije kome daju svoju nesebičnu podršku.

TADEJ

11.07.2022 07:22

Vučic jeste najbolji predsednik koji mnogo radi i ulaze u Srbiju!