N1 SMETAJU NOVI PUTEVI?! Lažu da se u Gornjim Nedeljicama asfaltira zbog Rio Tinta! Marijana Petković: Rekonstrukciju su tražili na sastanku sa predsednikom! (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.07.2022

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizija srpskog tajkuna Dragana Šolaka opet iznosi neistine i neproverene informacije.

N1 SMETAJU NOVI PUTEVI?! Lažu da se u Gornjim Nedeljicama asfaltira zbog Rio Tinta! Marijana Petković: Rekonstrukciju su tražili na sastanku sa predsednikom! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/LaziDetektor

Gornje Nedeljice

Iako je Vlada Srbije zaustavila otvaranje rudnika litijuma kod Loznice, priprema terena za rudnik Rio Tinta ipak nije stopirana, kaže se u jučerašnjem prilogu koji je televizija N1 emitovala. 

Oni navode da je gradnja puteva u selu Gornje Nedeljice sumnjiva i zaključuju da se na taj način "otvaraju vrata" iskopavanjima.

- Asfaltiraju se neki sokaci koji ne vode nigde, koji vode kroz šumu - govori Miroslav Mijatović iz Podrinjskog antikorupcijskog tima, dok iz N1 dodaju da "putevo možda sada ne vode nigde, ali će voditi u rudnik".

 

 

- To nama govori da ministarstvo i nadležni čekaju pravu šansu, pravu situaciju, kada će odrediti eksploataciono polje, a onda će, da li Rio Tinto, da li neko drugi, pokušati da nastavi projekat Jadar - licitirao je Mijatović potpuno neproverenim informacijama.

Međutim, samo dan pre spornog priloga, Marijana Petković iz Ne damo Jadar komentarisala je na Novoj S nove puteve u ovom selu.

- Trenutno je rekonstrukcija tih puteva koje su tražili ov koji su bili na sastanku sa predsednikom. Tako da vidimo da se to ispunjava! Ono što je bio zahteva nas kao udruženja jeste da se obavesti javnost, odnosno da se utvrdi ko je izvođač, ko finansira i to je od jutros počelo da se realizuje - rekla je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading