VUČIĆ u razgovoru sa DONFRIDOVOM: SAD pozdravljaju OTVORENI BALKAN

Autor:

Vesti

24.06.2022

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid.

VUČIĆ u razgovoru sa DONFRIDOVOM: SAD pozdravljaju OTVORENI BALKAN

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

U razgovoru Vučića i Donfridove učestvovali su i specijalni izaslanik američke administracije za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i ambasador te zemlje u Srbiji Kristofer Hil.

U svetlu razgovora o evrointegracijama Srbije, predsednik Vučić je sa sagovornicima podelio utiske sa jučerašnjeg Samita EU - Zapadni Balkan u Briselu, dok je pomoćnica šefa američke diplomatije Donfrid istakla da se SAD snažno zalažu za to da naš region postane deo Evropske unije, navodi se u saopštenju Predsedništva.

- Razgovor predsednika Vučića sa američkim diplomatama bio je, najvećim delom, posvećen bilateralnim, a posebno ekonomskim odnosima, kao i mogućnostima za saradnju u oblasti energetike, te je izraženo zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija na srpskom tržištu - javljaju iz kabineta lidera Srbije i dodaju:

- Pomoćnica američkog državnog sekretara Donfrid je snažno podržala ekonomsko povezivanje regiona kroz inicijativu Otvoreni Balkan, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je to primer dobre regionalne saradnje i stremljenja ka ciljevima od zajedničkog interesa.

Foto: Ap photo

Karen Donfrid

Mišljenja o dijalogu Beograda i Prištine, bila su još jedna od tema, te su sagovornici predsednika Srbije pozdravili napredak "ostvaren na sastanku glavnih pregovarača i specijalnog izaslanika, kada je usvojena mapa puta u primeni sporazuma o energetici".

- Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora, u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu - piše u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Veljko

24.06.2022 19:56

Zanimljivo je to sto EU nekako ima rezerve u vezi inicijative Otvoreni Balkan, dok SAD otvoreno je podrzava... sto tera coveka da razmisli malo bolje: neka se Zapadni Balkan brine o sebi: " u se i u svoje kljuse", kako narod kaze!