SLOBODA SRBIJE JE NAJVEĆA VREDNOST! Vučić položio venac na Spomenik junacima sa Košara (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.06.2022

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitka na Košarama trajala je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine

SLOBODA SRBIJE JE NAJVEĆA VREDNOST! Vučić položio venac na Spomenik junacima sa Košara (VIDEO)

Foto: Nikola Mutić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je do Spomenika junacima sa Košara, na kom je položio venac.

Predsednik je venac položio uz intoniranje himne orkestra Garde, a zatim i pozdravio veterane bitke na Košarama.

Polaganju venca prisustvovala je i ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

- Posle godina ćutanja, nepokazivanja pažnje, junaštvo ne može da se sakrije. Danas govorimo o tome, govorimo sa ponosom, sećajući se dela i svih stradalih. Hvala na svemu što ste činili za našu Srbiju. Danas deca u Srbiji znaju za Košare, znaju šta znači čuvati, braniti i štititi zemlju. Razumeju koliko je važno braniti zemlju. Hvala vam što ste zemlju voleli više od sebe, više od svega - rekao je predsednik.

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

 

Predsedniku je jedan predstavnik junaka sa Košara, rekao da trenutno on, misleći na Vučića, vodi veću bitku nego možda čak što su oni. Vučić im je odogovrio da je ipak njihova bitka bila teža, kako je sam rekao "tamo se ginulo".

Predsedniče, vama je danas teže nego nama - poručio je predstavnik junaka sa Košara.

Nemojte tako, ja sam u odelu, a vi, tamo se ginulo, i vama je bilo najteže – rekao je Vučić.

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

Predsednik je prokomentarisao i dnevne političke teme.

Nafta je skočila, struje neće biti, gasa, pitanje je… Teška zima je pred nama, ali nadam se da ćemo uspeti da se izborima. Ja samo molim sve vas, junake sa Košara, da prenesete pozdrave svojim porodicama zbog svega što su pretrpele za svoju zemlju. Hvala vam, a sloboda Srbije ostaće najveća vrednost za koju se borimo, a pošto Srbija ima junake poput vas, neće morati da brine – rekao je predsednik.

Predsednik se osvrnuo na pritiske koje Srbija trpi zbog toga što nije uvela sankcije rusiji.

Očekujem još veće udare na Srbiju zbog odbijanja da uvede sankcije Rusiji – rekao je Vučić.

Veliki kada naprave grešku, nikada neće da je priznaju, već će je braniti po svaku cenu. KiM je jedino mesto oružanog sukoba gde je postotak povratka ljudi ispod 3 odsto, i koliko god da im to ponavljate, njih to ne interesuje – kaže Vučić.

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

Predsednik Vučić je rekao da će na zimu jedino Bugarska sigurno imati struju u regionu, naveo je da je to zbog nuklearki.

Vučić je odgovarao na pitanja unutrašnje politike:

Predsednik Vučić upitan je od strane novinarke N1 kakav je stav Srbije o tome što se u Solunu moglo čuti da će Srbija ući u EU najranije 2033. godine.

Polako, nemojte da menjate teze, nije tako rečeno. Rečeno je da bi ceo Zapadni Balkan mogao biti u EU do 2033. godine, nemojte da izvrćete vi sa "Njuzmaks", "N1". A šta mislite da će Bosna i Hercegovina ući pre nas, koja nema još ni otvorene pregovore.

Podsećamo, Srpski Telegraf i portal Republika.rs bili su pokretači inicijative za podizanje spomenika junacima sa Košara. Spomenik je podignut u parku preko puta KBC "Dr Dragiša Mišović".

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Spomenik junacima

Bitka na Košarama trajala je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine oko graničnog prelaza Rasa Košares, na granici Jugoslavije i Albanije, a cilj napada bila je da se presecanjem komunikacije izmedju jedinica VJ u Djakovici i Prizrenu, omogući kopnena invazija na Kosovo i ovladavanje prostorom Metohije.

S jedne strane u borbama su učestvovali delovi 125. i 549. motorizovane brigade VJ, elementi 63. i 72. specijalne brigade, kao i grupa stranih dobrovoljaca, među kojima je najviše bilo Rusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vetaran

14.06.2022 09:06

Dugo se cutalo o neverovatnom podvigu srpske vojske na Kosarama. Svega par stotina vojnika zaustvilo je napad neuporedivo jačeg protivnika. HVALA VAM PREDSEDNICE STO JE PREKINUT ZAVET ĆUTANJA!