ĐILASOVA UZDANICA STALA U ZAŠTITU PREDATORA: Vladeta brani silovatelje, ćutao o nedelima profesora

Autor:

Vesti

13.06.2022

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznao da je znao za mnogobrojne kolege koje su seksualno zlostavljali studentkinje, ali da ih "iz kolegijalnosti" nije prijavljivao

ĐILASOVA UZDANICA STALA U ZAŠTITU PREDATORA: Vladeta brani silovatelje, ćutao o nedelima profesora

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Za Vladetu Jankovića, univerzitetskog profesora i kandidata za gradonačelnika Beograda ispred liste "Ujedinjeni za pobedu Beograda", seksualno maltretiranje studentkinja od profesora nije krivično delo, već "slabost" tog predavača! Janković je ove skandalozne navode izneo preksinoć u emisiji "Utisak nedelje", a pored romantizovanja nasilja, sudeći prema njegovim izjavama, i on sam je poznavao profesore koji su zlostavljali studentkinje!

Republika

Foto: youtube.com/ ZONE Media

Studenti, ilustracija

- Pazite, to postoji jedna, ja sam mnoge kolege imao, sa žaljenjem to moram da kažem, mnogi više nisu među živima, on misli ako je profesor, da on ima neke posebne privilegije, među koje spada i ta nezamisliva privilegija da ima neka prava nad suprotnim polom. Znate, to sam viđao čak kod ljudi koji su u nauci bili neprikosnoveni i u nastavi čak vrlo dobri, ali su imali tu, prosto, neku slabost i to je bilo, preko toga se prelazilo, ćutalo se delom iz kolegijalnih razloga, delom iz straha - kazao je Janković komentarišući seksualno maltretiranje studentkinja na fakultetima (povod Arhitektonski) i dodao:

Republika

Foto: printscreen

Vladeta Janković

- Hoću da kažem da to nije ništa novo, nažalost. Ali da je verovatno došlo vreme posle svega ovoga što se dešavalo s ovim pokretom u Americi, Evropi, da sad ima više izgleda da se s tim izađe na kraj, i kada bi se jedan ili dva slučaja drastično kaznili i obelodanili, onako kao što je bilo s ovim profesorom na pozorišnoj akademiji, da bi to imalo povoljan učinak.

U razgovoru za Republiku Janković je na pitanje da li je seksualno maltretiranje slabost onog koji maltretira, očito shvativši da je navukao na sebe bes javnosti, kazao da su to "mračni nagoni koji vladaju nekim ljudima i zaslužuju svaku moguću kaznu i prezir". Na opasku da se iz njegove izjave iz emisije da zaključiti da je poznavao ljude koji su činili to krivično delo, te da li ih je prijavio, Janković je poručio:

- Apsolutna je besmislica i bezobrazluk to što ste rekli.

Za Jadranku Joksimović, ministarku za evropske integracije i članicu Predsedništva SNS, Jankovićeva izjava je poražavajuća!

Republika

Foto: Tanjug/B. STEKIĆ

Jadranka Joksimović

- To je izjava potpuno u skladu sa seksističko šovinističkim pristupom, u kojem je zloupotreba autoriteta i statusa, pa i godina, gotovo zaštitnički viđena i označena kao "izvesna slabost" i razumevanje kroz prizmu "muške solidarnosti" i još gore "kolegijalnosti". Poražavajuća izjava - navela je Joksimovićeva.

Zakukao: Nemamo šanse protiv Vučića

Janković je komentarisao i izborne uslove, da tu nešto mora da se promeni, ali da čak i u drugačijim okolnostima nemaju mnogo šanse za pobedu (protiv SNS):

- I to mora da se uradi, moraju se obezbediti uslovi za izbore, bez toga nema šanse... I s tim nema mnogo šansi.

Priviđa mu se "velika Albanija"

"Otvoreni Balkan", koncept koji treba da obezbedi nesmetan protok ljudi, robe i usluga, za svoje članice, deo zemalja Balkana, koji je ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i koju su svi u svetu pohvalili, za Jankovića je poligon za pravljenje "velike Albanije".

Republika

Foto: Printscreen/Nova S

Vladeta Janković

- To je otrovna ideja jer na njoj insistira Evropa (uzgred, slagao je)! Tu se pravi "velika Albanija" - kazao je Janković u "Utisku nedelje".

Valjaju mu samo građani iz centra

Iako je najveće kritike tokom izborne kampanje za Beograd popio zbog zlonamernih komentara na račun Marinkove bare, Janković ne odustaje od elitističke podele Beograđana prema mestu stanovanja.

- Mi smo u Beogradu, u ovim centralnim gradskim opštinama, a to je i ekonomski i obrazovno najjači deo Beograda, mi smo njih oduvali. I nije samo Stari grad, Vračar, to i Novi Beograd, Palilula, to je nešto vrlo važno... - kazao je Janković.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Zoran Jankovic

13.06.2022 20:33

Koja gromada nemorala ,zlobe,

Željko

14.06.2022 04:34

Profesori na fakultetima su najgori ljudi.

Predrag

14.06.2022 07:14

Morbidno. Zaslužuje samo najgore i najoštriju kaznu.

Ana

14.06.2022 07:17

Svako ko ćuti je isto krivac i mora da odgovara!