VUČIĆ ODGOVORIO HRVATIMA DA SRBIJA NE ODUSTAJE OD PRAVDE: Nisam znao da je PRIKRIVANJE UBICA srpske dece evropska vrednost, NISMO vam mi prethodno rukovodstvo! (VIDEO)

Autor:

Vesti

25.05.2022

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Davosu, gde prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

VUČIĆ ODGOVORIO HRVATIMA DA SRBIJA NE ODUSTAJE OD PRAVDE: Nisam znao da je PRIKRIVANJE UBICA srpske dece evropska vrednost, NISMO vam mi prethodno rukovodstvo! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i taj susret ocenio kao "vrlo kratak".

Vučić je novinarima u Davosu tako odgovorio na pitanje o tome kako je protekao ovaj susret nakon brojnih napada na njega i Srbiju koji stižu iz Hrvatske.

Ocenio je da je hrvatsko ponašanje primer kako mnogi u EU misle da zbog EU puta mogu da Srbiji određuju šta sme ili ne da kaže.

- Hrvati misle da imaju pravo da određuju šta ćete da kažete i da radite. Nekadašnje rukovodstvo Srbije je puzilo pred njima, a čim neko nije takav i kaže da poštuje njihove žrtve, ali i traži pravdu za pobijenu srpsku decu u Hrvatskoj, odmah postaje najcrnji neprijatelj - rekao je on.

Printskrin/Youtube/RUDAR 7

Akcija "Oluja"

Naglasio je da neće da podilazi hrvatskoj politici.

- Isto kako će da zabrane Švedskoj i Finskoj ulazak u NATO, e isto tako će da zabrane nama pristup EU - rekao je on komentarišući pretnje iz Hrvatske da će Srbiji biti blokiran evropski put zbog optužnice koju je srpsko tužilaštvo za ratne zločcine podiglo protiv četvorice hrvatskih pilota zbog bombardovanja izbegličke kolone u Oluji.

Dodao je da, ako je cena ulaska da se pomirimo sa ubicama dece, onda to Srbija neće prihvatiti.

Naglasio je da su najteži zločini nad Srbima počinjeni na teritoriji gde je najviše Srba ubijeno na jednoj lokaciji, "više nego u svim ratovima zajedno".

Ocenio je da hrvatska politika ne govori o realnosti i insistira na predstavljanju sebe kao žrtve, dok za sebe kaže da je u stanju da govori žrtvama koje su Srbi napravili drugima, što u Hrvatskoj nije slučaj.

zlocininadsrbima.com

Jasenovac

Rekao je i da Hrvatska akademija znanosti i umetnosti zahteva da se zabrani jasenovački mit.

- To nije mit. To je tragedija Srba, Roma i Jevreja. Da zaboravimo stradalno mesto da bi lepo pisali o meni? Samo neka lepo nastave. Nemam problema sa tim: oni svoje, mi svoje - poručio je on.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading