JASNO JE DA JE OVO VRSTA PRITISKA NA NAŠU ZEMLJU! Dačić: Dojave o bombama treba da usade STRAH i NERVOZU!

Autor:

Vesti

22.05.2022

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom svakodnevnih dojava o bombama širom prestonice, ali i po ostalim srpskim gradovima, prof. dr Dragana Mitrović sa Fakulteta političkih nauka kaže da se ne radi o pojedinačnim napadima, već o specijalnom ratu u cilju izazivanja panike, a posebno pogađa što su mete najmlađi.

JASNO JE DA JE OVO VRSTA PRITISKA NA NAŠU ZEMLJU! Dačić:  Dojave o bombama treba da usade STRAH i NERVOZU!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Počelo je od letova za Rusiju, a možemo da zaključimo da, ako naši nadležni ne mogu da nađu odakle dolaze pretnje, moraju se osloniti na bolje umrežene strane službe. Ako nema povratnog odgovora, jasno je da ga nikada neće ni dobiti i onda je jasno i da je ovo vrsta pritiska od strane obaveštajnih službi stranih država - kaže dr Mitrović u emisiji Hit Tvit kod Verice Bradić.

Foto: printscreen/pink.rs

 

Dačić podseća da je do 2014. bio ministar unutrašnjih poslova i da je i tada bilo dojava, posebno na Brankovom mostu. Bilo je dojava za škole, suđenja... Policija može da predupredi ovakve stvari ako se uradi preventivni pregled objekta, kao što je bilo na Fajnal foru.

- Mora sve da se proveri za svaki slučaj, ali to traje. To znam još iz vremena kad sam bio ministar policije. Dok dođe informacija od stranaca, više niko nije ni zainteresovan. Teško je ovaj vid pomoći koristiti onda kada treba brza reakcija - kaže Dačić.

Da su dojave retke, moglo bi se reći da je reč o pojedincima, ali u ovom slučaju verovatno je da je nešto organizovano.

- Ova akcija treba da usadi nervozu i strah - kaže Dačić. Podseća da Srbija nije član Evropola, već se vodimo kao vid partnera. Zato se sa našom zemljom ne dele sve informacije, ali je siguran da bi informacije o dojavama bile ustupljene.

Foto: printscreen/pink.rs

 

Čanak kaže da je javnost već presudila da dojave organizuje zapad i to zato što Srbija nije uvela sankcije Rusije.

- Kaže se da najveći broj dojava stiže iz Poljske. Vi na skajpu možete da zakupite broj koji hoćete, iz bilo koje zemlje. Stvara se atmosfera koja je antizapadna i veoma jasno pokazuje da treba dokazati da je sve ukrajinsko-zapadna zavera protiv Rusa i Srba - kaže Čanak.

 

 

Iza dojava, kaže, mogu biti i ekstremističke grupe iz Srbije koje, iz bilo kog razloga, vrše sabotažu.

- Poveo bih računa šta se događa, a da se ne može pronaći ko stoji iza dojava, to nije tačno! - ocenjuje Čanak u emisiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading