PRIŠTINI POMAŽU DVE VELIKE DRŽAVE! Selaković nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Srbija suočena sa pritiscima, četiri zemlje povukle priznanje Kosova!

Autor:

Vesti

13.05.2022

13:51

Sednica je trajala oko dva sata, predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PRIŠTINI POMAŽU DVE VELIKE DRŽAVE! Selaković nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Srbija suočena sa pritiscima, četiri zemlje povukle priznanje Kosova!

ST/P. DIVAC

Srbija se nalazi u teškoj situaciji, a naša država i državni vrh suočeni sa teškim pristiscima da prihvatimo dobrovoljno narušavanje teritorijalnog integriteta, dobrovoljno rušenje međunarodnog javnog prava i to na svoju štetu, rekao je šef diplomatije Nikola Selaković nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Selaković je rekao i da dve velike države rade na logistickoj podršci Prištini za dobijanje priznanja i kampanje povlačenja priznanja.

- Predao sam predsedniku Vuciću diplomatske note četiri države koje su povukle priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova - rekao je on, prenosi Blic.

Ona je trajala oko dva sata, održana je na Andrićevom vencu, a predsedavao joj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je sednicu zakazao nakon što je Priština juče predala zvanični zahtev za članstvo u Savetu Evrope (SE).

Sednici su prisustvovali ministri Vlade Srbje, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić...

Vučić je juče rekao da je Priština apliciranjem za članstvo u SE prekršila Vašingtonski sporazum, kao i da godinama unazad krši Briselski sporazum. Dodao je da će se to odraziti na odnose u regionu.

 

 

Bonus video:

Komentari (2)

Loading
Nevena

13.05.2022 16:11

Vest, da su četiri zemlje povukle priznanje Kosova je više od sjajne vesti !

Zeljko

13.05.2022 20:17

Od kad je SNS na vlasti stalno neke zemlje povlače priznanje Kosova, i samo neka se tako nastavi.