MOMIROVIĆ: Srbija želi da bude deo velikog SAUDIJSKOG INVESTICIONOG PLANA vrednog više od 100 MILIJARDI DOLARA!

Autor:

Vesti

11.05.2022

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspostavljanje redovne avio linije između Rijada i Beograda nam je u planu i koristi te linije su velike. Saudijska Arabija, članica G-20, je zemlja koja se ubrzano ekonomski otvara i modernizuje što postaje velika šansa za naše kompanije da nađu svoje mesto na ovdašnjem tržištu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon sastanka sa ministrom transporta i logistike Kraljevine Saudijske Arabije Salehom bin Nasser bin Alali Aljasserom.

MOMIROVIĆ: Srbija želi da bude deo velikog SAUDIJSKOG  INVESTICIONOG PLANA vrednog više od 100 MILIJARDI DOLARA!

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Više reči bilo je i o potencijalnim investicijama Saudijske Arabije u Srbiji, a mi smo istakli da želimo da budemo deo impresivnog investicionog plana „Saudija 2030” koji podrazumeva investicije od 100 milijardi dolara u infrastrukturu - dodao je Momirović. 

Srpski ministar se sastao i sa potpredsednikom kompanije Aramko zaduženim za industrijski razvoj Fahadom Al-Abdul Karimom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji na tržištu snabdevanja naftnim derivatima, a u svetlu najnovijih političkih izazova na istoku Evrope. 

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

Aramko je najveća svetska kompanija za proizvodnju nafte i ujedno motor razvoja Saudijske Arabije.

U okviru dvodnevnog samita „Forum o budućnosti vazduhoplovstva“ koji se po prvi put 
organizuje u prestonici Saudijske Arabije, ministar Momirović je imao priliku da na 
marginama foruma održi sastanke sa velikim brojem ministara i zvaničnika iz Saudijske 
Arabije i drugih zemalja sveta.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

Ministar Momirović je održao bilateralni sastanak i sa malezijskim ministrom za transport 

dr Vee Ka Siongom. Prema rečima srpskog ministra, Malezija je zainteresovana za kod – šer ugovor sa "Er Srbijom", čime bi zahvaljujući ovom sporazumu, kompanije svojim putnicima mogle ponuditi veći izbor destinacija i bolje transfere preko svojih matičnih aerodroma.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

- Nadamo se da ćemo vrlo brzo uspostaviti direktan let između Kuala Lumpura i Beograda, jer bi obavljanje redovnog vazdušnog saobraćaja između Srbije i Malezije dovelo nove turiste u našu zemlju i bio dodatni impuls razvoju turizma u našoj zemlji, Srbija i Malezija imaju jako dobre diplomatske odnose, gde se posebno ističe obostrano podržavanje u međunarodnim institucijama, te smo došli do dogovora da nastavimo da radimo na daljoj liberalizaciji viznog režima između naše dve države - zaključio je ministar Momirović.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

Forum o budućnosti vazduhoplovstva održava se od 9. do 11. maja i pokriva veliki spektar tema iz oblasti vazduhoplovstva, koje su grupisane u tri osnovne oblasti: inovacije, održivi razvoj i dalji razvoj vazduhoplovstva. Na samitu učestvuje veliki broj predstavnika međunarodnih vazduhoplovnih organizacija i agencija, civilnih vazduhoplovnih vlasti, vazduhoplovne industrije i industrije uopšte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading