PALMA: Naš zadatak je da POVEŽEMO PRIVREDNIKE iz Egipta i regije CRVENOG MORA, i privrednike iz Srbije

Autor:

Vesti

13.04.2022

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma imao je danas sastanak sa guvernerom Crvenog mora generalom Amr Hanafijem.

PALMA: Naš zadatak je da POVEŽEMO PRIVREDNIKE iz Egipta i regije CRVENOG MORA, i privrednike iz Srbije

Foto: Republika

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma se domaćinu zahvalio na prijemu, istakao da su Srbija i Egipat dve tradicionalno prijateljske zemlje. 

- To prijateljstvo datira još iz vremena Tita i Nasera kada su naše zemlje osnovale Pokret nesvrstanih zemalja. Međutim smatram da to prijateljstvo treba pretočiti u ekonomsku saradnju. Pogotovo sada kada je svet ušao u veliku ekonomsku krizu kao posledicu pandemije COVIDa 19 ali i Rusko - Ukrajinskog rata.

Cene životnih namirnica su drastično skočile. U Beču kilogram crnog luka košta 5 evra a u Velikoj Britaniji vekna hleba 7 evra. Cene su skočile i u Egiptu za gotovo sve proizvode sem goriva. Imamo dosta prostora da unapredimo našu ekonomsku saradnju na svim poljima, naročito u poljoprivredi, jer Srbija je zemlja sa dosta razvijenom poljoprivrednom proizvodnjom a Egipat koji ima više od 100 miliona stanovnika je veliko tržište. I ne samo za poljoprivredne, već za sve druge proizvode koje proizvodi, Srbija treba da ima prioritet. Zato vas pozivam da dovedete jednu privrednu delegaciju u Srbiju, jer naš zadatak je da povežemo privrednike iz regije Crvenog mora i Egipta i privrednike iz Srbije i podignemo nivo ekonomske saradnje naše dve države - rekao je Marković i obavestio domaćina da je u Hurgadu doveo 140 lekara medicinskih tehničara i sestara kao čin zahvalnosti tim ljudima za njihovu borbu tokom pandemije koronavirusa. Marković je istakao i da su troškovi putovanja od donatora. 

Republika

Foto: Republika

Palma sa delegacijom u Egiptu

Guverner Regije Crvenog mora general Amr Hanafi složio se sa Markovićem da treba raditi na unapređenju ekonomske saradnje, i da će u najkraćem roku organizovati jednu privrednu delegaciju sa kojom će posetiti Srbiju. Domaćin se zahvalio Draganu Markoviću Palmi na poseti i na naporima koje ulaže u razvoj prijateljskih odnosa Egipta, a naročito regije Crvenog mora sa Srbijom.

- Vi ste svakako najpoznatiji stranac u Hurgadi i uvek rado viđen gost. U stvari mi vas posle svih ovih godina doživljavamo kao svog, kao jednog od nas -  rekao je guverner Amr Hanafi.

U delegaciji su bili i narodni poslanici Jedinstvene Srbije Života Starčević i Dejan Ignjatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading