NOVA KOALICIJA ROKFELER-NATO: Opoziciona scena dobija još jednog igrača

Autor:

Vesti

08.04.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova grupacija na opozicionoj sceni: Zdravko Ponoš, predsednički kandidat grupacije okupljene oko Dragana Đilasa, udružuje se sa Savom Manojlovićem, pravim/lažnim ekologom - zavisi koga pitate. Na društvenim mrežama partija u nastajanju već je nazvana NATO-Rokfeler koalicijom.

NOVA KOALICIJA ROKFELER-NATO: Opoziciona scena dobija još jednog igrača

Foto: ST/D. KADIĆ/Tanjug/AP/pixabay.com

Za sve koji makar malo prate politička zbivanja ovaj naziv potpuno je jasan. Bivši načelnik Generalštaba u depešama Vikiliksa označen je kao glavni igrač Alijanse u našoj zemlji i neko preko koga će najlakše sprovesti svoje ciljeve. Za njega su, podsetimo, i lobirali da dođe na najviše mesto u Vojsci.

S druge strane, Manojlovića je finansirala Fondacija "Rokfeler", koju je osnovao sada pokojni milijarder, a preuzeli je njegovi naslednici, što se može jasno videti i na sajtu fondacije. Novac je uplaćen organizaciji Kreni-promeni, koju vodi Manojlović.

PRLJAVA BITKA

Kako kažu izvori našeg lista iz Manojlovićevog okruženja, on i Ponoš računaju na javne ličnosti koje su podržale Ponoševu kampanju, a posebno na vladiku Grigorija i bivšeg košarkaša Dejana Bodirogu. Zvaničan naziv nove partije zasad se ne zna.

- U opticaju je nekoliko imena, svako s jakom simbolikom. Trenutno se razmatraju logistički i tehnički detalji za formiranje nove političke organizacije - navodi naš izvor.

Odao ga Vikiliks

Republika

Foto: printscreen/wikileaks.org

 

 

Mada je Ponoš u ovoj kampanji pričao da je protiv ulaska Srbije u NATO, depeše Vikiliksa ga demantuju. Tamo je označen kao čovek koji je za stratešku opredeljenost srpskih oružanih snaga ka ulasku u Partnerstvo za mir i konačnom učlanjenju u NATO.

Priča o stvaranju novog saveza zatresla je takozvano građansko opoziciono krilo političke scene i praktično otvorilo bitku za glavnog igrača na tom delu scene. Tu su Ponoš i Manojlović s jedne strane, Dragan Đilas i njegova grupacija s druge, kao i koalicija "Moramo", u kojoj su Aleksandar Jovanović Ćuta, Nebojša Zelenović i Ne davimo Beograd.

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da će borba u opozicionim redovima biti prljava i, kao primer, navodi rasturanje nekadašnje Demokratske stranke.

Tri opozicione grupacije boriće se za prevlast

Republika

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Dragan Đilas

 

1. Grupacija oko Dragana Đilasa

2. Koalicija "Moramo"

3. Partija Ponoša i Manojlovića

- Borba opozicionara će biti prljava, s tim što oni sad dele manji deo kolača, od 20 do 25 odsto, a puno ih ima. Ko se slepi s Ponošem, nema šta da traži na političkoj sceni jer čoveka je podržala cela opozicija, a osvojio je koliko je osvojio pošto je NATO general. Ovo će biti veselo proleće za opoziciju - kaže Deđanski.

KAO I DOSAD

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić na pitanje hoće li borba za vođu opozicije biti prljava kaže:

- Isto kao i dosad. Vodiće se borba u kojoj će pobediti onaj ko ima medije i pare.

Pare sipaju sa svih strana

Pre nekoliko meseci Srpski telegraf sproveo je istraživanje koje je pokazalo da su Manojlovića finansirali, osim Rokfelera, što se i pre toga znalo (25.000 dolara uplata), mnogi drugi iz inostranstva. Na spisku koji smo objavili našli su se nemački NVO Campact E. V., razne organizacije iz Holandije i drugih zemalja, pa čak i Fond za hitne akcije za ženska ljudska prava. Kakve veze oni imaju s ekologijom, ostalo je nepoznato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading