Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku Bizerba: Prosečna bruto plata će biti preko 1.100 evra

Autor:

Vesti

08.03.2022

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu.

Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku Bizerba: Prosečna bruto plata će biti preko 1.100 evra

Foto: TV Pink/printscreen

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

 

Vučić je sa predstavnicima Bizerba položio kamen temeljac za fabriku. Predsednik trenutno razgovara sa predstavnicima kompanije.

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

- Sećam se kada nam je prvi put bilo dozvoljeno novu investiciju u Valjevu, kako sam sav radostan to najavio. Od tada mnogo toga je urađeno, naši timovi su radili vredno. Ovo mesto je divno za fabriku. Moramo mnogo infrastrukturnih radova da završimo, moramo da uradimo brzu saobraćajnicu Lajkovac-Valjevo. Moramo da uradimo tzv "bajpas", kao i još jednu ulicu. Gas čelik stiže do novembra, onda nam ostaje samo plastika. Danas ću samo govoriti o Bizerbi, jer smo se posebno trudili da dovedemo investitore u Valjevo. Za nas je ovo veliki dan, prosečna bruto plata će biti preko 1.100 evra. Dvostruko više nego sada. U narednom peridu radićemo od bolnice, koja će koštati između 25 i 30 miliona evra, do nove hale, 15 miliona. Valjevo ima divnu okolinu. Dolaskom Bizerbe počinje nova era u Valjevu.

Obraćanje Andreasa Krauta

- Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodišlicu. Radujem se što vidim toliko puno žena ovde i želim im srećan 8. mart. Srećan sam što smo danas ovde, na našem zemljištu u Valjevu. Nadam se da ćemo sve predstojeće aktivnosti oko projekta, uspešno završiti. Imali smo odlučnu podršku svih srpskih institucija, kao i grada Valjeva. Zemljani radovi su počeli u oktobru prošle godine i dosta toga je urađeno. Cela građevina obuhvataće 11.000 kvadratnih metara. Na osnovu 3D ilustracija, možete videti, biće to veliki objekat. Novi objekat biće opremljen najsavremenijim standardima. Kada vidim sve ovo, još više se radujem i jedva čekam da bude završen objekat.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić i Andreas Kurt u Valjevu

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Anastasija

08.03.2022 10:48

Ovo je veliki dan za Valjevo ali i za čitavu Srbiju jer nastavljamo da radimo punom parom.

Dragan

08.03.2022 23:31

Ako plata običnih radnika bude dvostruko veća i više od 1.100 evra, kapa dole.

Marija

09.03.2022 06:25

Jos malo i nice nova fabrika u Valjevu koja ce unaprediti ceo Kolubarski kraj i smanjiti nezaposlenost,fabrika Nemacke kompanije.