ALBANSKE PROVOKACIJE NEĆE PROĆI! Petar Petković: Odgovorna politika Aleksandra Vučića je garant stabilnosti na Balkanu

Autor:

Vesti

01.03.2022

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručio je da je predsednik Srbije Aleksdandar Vučić najznačajniji garant mira na Balkanu

ALBANSKE PROVOKACIJE NEĆE PROĆI! Petar Petković: Odgovorna politika Aleksandra Vučića je garant stabilnosti na Balkanu

Foto: Tanjug/AP

- Predsednik Aleksandar Vučić najznačajniji je garant mira i stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, ali to su reči koje Vjosa Osmani očigledno ne razume. Vučićevu odgovornu politiku i čvrstu opredeljenost za poštovanje međunarodnog prava i principa prepoznaju i priznaju svi međunarodni partneri, ali to su opet pojmovi čiju suštinu Osmanijeva ne razume - poručio je Petković u saopštenju za medije.

Petković je dodao da takav stav nije iznenađujući kada Priština svakodnevno, više od dve decenije, ruši međunarodno pravo, zvecka oružjem i svojim protivpravnim i jednostranim akcijama destabilizuje region i ugrožava egzistenciju Srba na prostoru Kosova i Metohije.

Republika

Foto: Tanjug

Direktor kancelarije za KiM Petar Petkovič

- Više od toga, danas Aljbin Kurti i Vjosa Osmani svojim potezima i neodgovornim, provokativnim izjavama direktno pokušavaju da naruše teško stečeni mir koji se održava samo zato što Beograd i Srbi sa KiM postupaju odgovorno i ne nasedaju na svakodnevne provokacije. Da se Osmanijeva i Kurti pitaju, koji odbijaju svaki dijalog i kompromis, Balkan bi ponovo bio bure baruta, ali je zato Aleksandar Vučić tu da čuva mir kao najveću svetinju i vrednost - poručio je Petar Petković.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading