BRUKA! DA SE SSP PITA, DRŽAVA NE BI POMAGALA RODITELJIMA: Đilasu smetaju besplatni vrtići!

Autor: T. B - E. S. T.

Vesti

24.02.2022

05:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je bio gradonačelnik, računi za vrtiće bili nezakonito uvećeni, roditeljima grad morao da vrati oko četiri milijarde dinara, tvrdi Slavko Gak.

BRUKA! DA SE SSP PITA, DRŽAVA NE BI POMAGALA RODITELJIMA: Đilasu smetaju besplatni vrtići!

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Šta god da kaže Aleksandar Vučić i ma koliko to olakšalo život građanima Draganu Đilasu je kao trn u oku, pa čak i kada je reč o mališanima.

Najnoviji povod su Vučićeve reči da država razmišlja o ideji da vrtići, a kasnije i jaslice budu besplatni za sve građane.

- Razmišljamo da mi preuzmemo na sebe plaćanje i državnih i privatnih vrtića i da sve bude besplatno, da time za decu obezbedimo veću odgovornost. S tim možemo da krenemo od septembra, ali je to na godišnjem nivou oko 53 miliona evra - rekao je predsednik.

STRUČNJACI ZA PLJUVANJE

Ovu ideju, mediji naklonjeni Draganu Đilasu i njegovoj uzdanici Mariniki Tepić dočekali su na nož, te su brže-bolje pronašli "stručnjake" koji će to da opljunu i objavili tekst u kom navode da besplatni vrtići nisu prioritet i da će oni, kako se navodi u tekstu, skupo koštati državu.

- Ideja o besplatnim vrtićima ne rešava hronične probleme u predškolskom obrazovanju, a pojedini zaposleni ne misle da će se ovim ići na masovno upisivanje dece i sve veći obuhvat, već će se, kako ocenjuju, ovim samo poboljšati materijalni položaj roditelja koji već imaju decu smeštenu u vrtićima - navodi se u tekstu Nove S.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

Đilas naredio, Dragojević ugasio Tviter

Srđan Dragojević, poznat po agresivnim, pa čak i vulgarnim komentarima na račun vlasti ugasio je Tviter nalog samo nekoliko dana nakon što je je SSP Dragana Đilasa odlučio da ga postavi za savetnika predsedničkog kandidata te koalicije Zdravka Ponoša.

Očigledno da Đilas i SSP uviđaju negativnost koju im donose Dragojevićevi komentari poput onih da je Kosovo nezavisna država, da se u Srebrenici dogodio genocid, kao i da mu nije jasno kako je to u Srbiji 65 odsto ljudi protiv ulaska u NATO, u okviru čega je pomenuo i smrt male Milice Rakić, koja je preminula usred NATO bombardovanja Srbije, za šta je okrivio Slobodana Miloševića i Miru Marković...

Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, rekao je da su oni kao institucija spremni da podrže ideju predsednika Aleksandra Vučića i da bi svaka odgovorna vlast išla u tom smeru. On je u razgovoru za Srpski telegraf podsetio i na, ne tako sjajan, period iz vremena vlasti Dragana Đilasa.

- U Beogradu smo sa Ðilasovih maksimalnih 45 odsto, koliko je dobacivao, danas već došli na 75 odsto obuhvata dece predškolskim obrazovanjem. Danas imamo 35.000 dece više u beogradskim vrtićima u odnosu na vreme Ðilasovog mandata. I, ne, nije nam skupo ni gotovo 19 milijardi dinara, koliko smo od 2015. uplatili na račune roditelja, kao pomoć za plaćanje privatnih vrtića, za decu za koju nije bilo mesta u državnim - ističe Gak.

NE SME SE PONOVITI

Dodaje da ova vlast neće odustati od brige o svim građanima prestonice.

- Paralelno s tim i s investicionim ulaganjima u objekte škola i predškolskih ustanova, kakve Beograd nikada nije imao, roditeljima smo vratili i skoro četiri milijarde dinara na ime nekada preplaćivanih vrtića, kada su im Ðilasovi nameštenici slali nezakonito uvećane račune za vrtiće za decu. To je najveća sramota koju su Beograđani doživeli i to je nešto što se nikada više ne sme ponoviti - rekao je Gak.

Podsetimo, u vreme kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik Beograda cene vrtića bile su skoro duplo veće. Te je tako cena vrtića po detetu bila oko 10.000 dinara. Nakon što je utvrđeno da je cena vrtića, nezakonski više naplaćivana, grad Beograd je morao roditeljima da isplati naknadu, a do sada je na račun roditelja leglo ukupno oko četiri milijarde dinara na ime nekada preplaćivanih vrtića.

Republika

Foto: Printscreen

 

Lazović: Vladeta i Ponoš nisu naši kandidati

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd jasno je istakao da oni ne podržavaju Zdravka Ponoša, već da će oni predložiti svog kandidata ili kandidatkinju.

- Ponoš je konzervativan kandidat. Vladeta je takođe konzervativan kandidat, sklon desničarskim idejama. Nema zajedničkog kandidata tako da sad svako treba da bira svoj put. Još razgovaramo s partnerima i potencijalnim kandidatima i blizu smo odluke. Već sledeće nedelje predstavićemo svog kandidata ili kandidatkinju - rekao je on.

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Ponoš ne odustaje: U Srebrenici je bio genocid

Zdravko Ponoš, kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima iz redova koalicije okupljene oko lidera Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa, još jednom je potvrdio svoj stav da su Srbi počinili genocid u Srebrenici. Ponoš je, gostujući na televiziji Al Džazira, a na pitanje voditeljke kako se određuje prema Radovanu Karadžiću, prema muralima Ratku Mladiću i da li je on kriv za genocid u Srebrenici Đilasov kandidat rekao je sledeće:

- Ja sam se vrlo jasno odredio prema tome. Kao predsednik Srbije, stvar koju ću poštovati, a koju treba da poštuje svaka vlast u ovoj državi, to je deklaracija koju je donela Skupština Srbije kojom se odredila prema Srebrenici.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Nevena

24.02.2022 08:37

Đilas je velika bruka, jer on nista nije poklanjao gradjanima vec je sve uzimao za sebe!

Aleksandra

24.02.2022 09:16

Ne znam šta je čudno u tome što Đilas ne bi pomagao. Kada je pak on to i činio?

Mila

24.02.2022 09:21

Njemu smeta Srbija što je jaka i uspešna!

Tiha

24.02.2022 09:39

Opozicija bi sve da uništi, ništa im nije sveto!