VLJORA KIPTI OD BESA ŠTO SE MAKRON SASTAO SA VUČIĆEM: Zašto sa njim a ne sa Kurtijem, hoću da znam

Autor: Republika

Vesti

22.02.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbijaju da prihvate činjenicu da je Vučić predsednik važne međunarodno priznate države i značajna ličnost na političkoj mapi Evrope

VLJORA KIPTI OD BESA ŠTO SE MAKRON SASTAO SA VUČIĆEM: Zašto sa njim a ne sa Kurtijem, hoću da znam

Foto: Tanjug/AP, Z. Žestić

Bivša ministarka spoljnih poslova lažne države Kosovo i nekadašnja ambasadorka u SAD, Vljora Čitaku na svom Tviter nalogu se “požalila” pratiocima i začuđeno upitala zašto francuski predsednik Emanuel Makron razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a ne sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija.

Iz naše lokalne perspektive, volela bih da znam zašto je Makron danas razgovarao sa Vučićem, a zašto nije razgovarao i sa našom predsednicom. Smirivanje?! Volela bih da znam – napisala je Čitaku.

Očigledno je Čitaku zasmetalo što se Markon sastaje sa predsednikom Vučićem, a ne sa premijerom i predsednicom lažne države, Aljbinom Kurtijem i Vljosom Osmani.

Podsetimo, Vučić je u toku jučerašnjeg dana telefonskim putem razgovorao sa Makronom, a razgovor je, kako je predsednik Srbije istakao, bio suštinski i veoma konkretan i ticao se gorućih pitanja u regionu Zapadnog Balkana  i o dešavanjima na istoku Evrope.

Izgleda da Vljora Čitaku odbija da prihvati činjenicu da je Vučić predsednik važne međunarodno priznate države i značajna ličnost na političkoj mapi Evrope, dok je sa druge strane Kurti jedino bitan lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i njegovom kandidatu za predsednika, Zdravku Ponošu.

(Republika/Objektiv)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vera

22.02.2022 19:02

Vljora Citaku treba da se pita kakav je stvarni status pristinskih institucija u medjunarodnom planu i ne moze nikako da se uporedi sa Beogradom.