REŠENA JOŠ JEDNA NEDOUMICA: Vojin Biljić kandidat Suverenista za gradonačelnika Beograda

Autor:

Vesti

18.02.2022

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski advokat i stručnjak u oblasti evropskog prava Vojin Biljić nosilac je liste Suverenista za Beograd i kandidat za gradonačelnika koalicije Suverenisti koju čine stranke Dosta je bilo, Zdrava Srbija i pokret Živim za Srbiju.

REŠENA JOŠ JEDNA NEDOUMICA: Vojin Biljić kandidat Suverenista za gradonačelnika Beograda

Foto: Tanjug/D. GOLL

Kako je saopšteno iz stranke Dosta je bilo, pored relevatnog političkog iskustva, Biljić je ostvario i značajne rezultate koji se tiču poboljšanja položaja bankarskih klijenata i ratnih vojnih rezervista, kao i u oblasti zaštite ustavnog poretka države, zbog čega smatraju da je on jedini odgovarajući kandidat za mesto gradonačelnika.

- Upravo iz tog razloga smatramo da je jedini kandidat za gradonačelnika koji suštinski može razumeti i izvesti kompleksan poduhvat postavljanja sistema na nivou Grada Beograda, koji će raditi u interesu države i građana - stoji u saopštenju.

Kako se navodi, kandidaturom Biljića suverenisti garantuju Beograđanima da slobode koje im Ustav garantuje neće biti ograničavane kao do sada, što podrazumeva, kažu, ukidanje kovid ausvajsa, ali i vraćanje novca građanima povodom svih kazni kojim su bili izloženi usled neustavnih mera.

Radiće se na tome, dodaju, da se obezbedi građanima da ostvare pravo na zdravu okolinu i čist vazduh i da sva deca u svim osnovnim i srednjim školama imaju pravo na besplatno školovanje, besplatne vrtiće, sprotske sekcije i obroke.

Pored toga, kako kažu, uvešće se red u javni sektor, a gradski prevoz će biti besplatan za sve korisnike.

Biljić je jedan od osnivača Dosta je bilo, a trenutno vrši funkciju potpredsednika stranke i predsednika Beogradskog odbora DJB.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, a zatim i završio Visoke specijalisticke studije prava EU, Université Nancy 2, nakon čega je upisao i poslediplomske studije iz prava EU na Pravnom fakultetu u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bbb

18.02.2022 13:50

pre će biti sujetnisti