POLITIČAR U MANTIJI! Vladika Grigorije ušao u kampanju

Autor: Republika

Vesti

04.02.2022

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije započeo je otvorenu političku kampanju. U intervjuu za Nedeljnik, hvaleći Vladetu Jankovića, episkop je otvoreno pozvao ljude da glasaju za kandidata za gradonačelnika Beograda, kojeg je promovisao Dragan Đilas.

POLITIČAR U MANTIJI! Vladika Grigorije ušao u kampanju

Foto: Printskrin/Nova S

Verski analitičar Željko Injac rekao je za Srpski telegraf da ovo što je uradio vladika Grigorije nije ništa novo i ne treba nikog da iznenađuje.

- Vladika Grigorije nije nikada ni prestajao da se meša u politiku. Još od perioda kada je pozivao Ratka Mladića i Radovana Karadžića da se predaju, pa evo do dana danas. To što je izabrao da podrži Jankovića je verovatno iz razloga jer Janković, za razliku od ostalih opozicionih kandidata, ipak ima nešto da ponudi, ali svakako je i tu pogrešio s obzirom na to da Janković pripada toj takozvanoj drugoj Srbiji, koja na mnoge stvari gleda dosta liberalnije - kaže Injac.

Šutanovac raskrinkao Vladetu Jankovića

Republika

Foto: Printscreen

 

 

Nekadašnji predsednik DS i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac raskrinkao je opozicionog kandidata za gradonačelnika Beograda Vladetu Jankovića, podsetivši na to kako je Janković svojevremeno rušio Draga Đilasa i Demokratsku stranku. Naime, Šutanovac je na Tviter nalogu podelio jedan tvit koji to potvrđuje.
- Vladeta Janković ne samo što je glasao za Nikolića na predsedničkim izborima 2012. nego je nekoliko godina kasnije srušio DS i samog Đilasa u Beogradu. Zaboravili ste da je DSS podržavao vlast SNS u Beogradu. I vi sada hoćete da jedan takav čovek ruši Vučića? Mislite da je to moguće - napisao je tviteraš Aleksandar Kostić, čiji je tvit objavio Šutanovac na profilu.

Tadić žestoko opleo po Đilasovim kandidatima

Republika

Foto: twitter.com/printscreen

 

Lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da su kandidati za predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda nametnuta rešenja koja je opozicija okupljena oko Dragana Đilasa odabrala za predstojeće izbore.

Ocenjujući da su Zdravko Ponoš i Vladeta Janković loš i opasan izbor, Tadić je rekao:
- Imam ogroman problem, Vladeta i Ponoš su desničarski kandidati. Postoji opasnost od ovakvog nametanja predsedničkog kandidata, u čemu učestvuju analitičari i takozvani slobodni mediji.
Osvrnuvši se na Jankovića, Tadić je podsetio na to da je Vladeta hteo u koaliciju sa Šešeljem i SNS i kad je odbijen od njih, postao je opozicionar.
- Vladeta Janković je bio potpredsednik stranke koja je bila izričito protiv integracije u EU i hteo je 2012. da uđe u koaliciju sa Šešeljem i SNS - rekao je Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (9)

Loading
Vladimir B

04.02.2022 08:49

Po mom skromnom mišljenju on nekoga laže,boga ili sebe.

Odgovori 12 0
Vida

04.02.2022 11:45

@Vladimir B - Neka ostavi mantiju pa neka ide u partiju.

Раде

04.02.2022 08:54

Човек који се неуспешно кандидовао за патријарха сада опет политичари!

Odgovori 13 0
Vladimir

04.02.2022 09:01

Ovaj čovek zaista ne zna gde udara!? Čemu sve to, šta mu to treba u životu?

Odgovori 12 0