ĐURĐEV: Putin i Orban poručili da suverenisti ne ratuju jedni protiv drugih, već da ekonomski sarađuju

Autor: Republika

Vesti

01.02.2022

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji sastanak Vladimira Putina i Viktora Orbana u Moskvi važan je momenat u razvoju slobodarske suverenističke ideje nasuprot globalizmu, jer su dvojica lidera indirektno poručila da ne samo da neće doći do eventualnog sukoba između Mađarske i Rusije povodom Ukrajine, već ni između bilo koje države Evropske unije sa najvećom zemljom sveta - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

ĐURĐEV: Putin i Orban poručili da suverenisti ne ratuju jedni protiv drugih, već da ekonomski sarađuju

Foto: Srpska liga

On ističe da nije reč samo o tome da je za evropske zemlje ekonomski neisplativ potencijalni sukob sa zemljom koja ih snabdeva dovoljnim i pristupačnim količinama energenata, već i o sistemu vrednosti koji predsednik Putin svih ovih godina promoviše poput suverenizma, bilateralnih odnosa na obostranu korist i zaštite porodičnih vrednosti, a što sve više Evropljana želi nasuprot antinacionalnom i antiporodičnom američkom globalizmu.

I Putin i Orban su dva velika i odgovorna državnika koji se ne vode soroševskim agendama, već sopstvenim nacionalnim interesima i nisu usamljeni u tome.

Među takve državnike svakako spada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nije slučajno to što će se dodatne isporuke ruskog gasa Mađarskoj vršiti upravo preko teritorije Srbije, jer je Srbija suverena država koja, za razliku od nekih drugih zemalja u okruženju, ne prima naredbe iz inostranstva i ne puca sebi u stomak otkazujući projekte od sopstvenog interesa samo da bi se nekom dodvorila  - zaključio je predsednik Srpske lige.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading