FRONTALNI RAT PROTIV VUČIĆA! UDAR ZA UDAROM - PREDSEDNIK NA METI: Ključni brojevi su 29 i 7, otkrivamo sve detalje!

Autor: B. K. - D. P.

Vesti

01.02.2022

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić, Vučić, Vučić, pa ponovo Vučić. I na kraju - Vučić...

FRONTALNI RAT PROTIV VUČIĆA! UDAR ZA UDAROM - PREDSEDNIK NA METI: Ključni brojevi su 29 i 7, otkrivamo sve detalje!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Aleksandar Vučić

Ovo je, bez preterivanja, uređivačka koncepcija niskotiražnog Danasa, dnevnog lista čiji je vlasnik tajkun Dragan Šolak.

Suvišno je, naravno, i govoriti da svi tekstovi o predsedniku Srbije u Šolakovim novinama imaju izrazito negativnu konotaciju.

Srpski telegraf analizirao je pisanje Danasa od ponedeljka do ponedeljka. Evo koliko je u tih sedam brojeva bilo napada na Vučića...

PONEDELJAK 24. JANUAR

U najkraćem: već na prvoj strani ogavna karikatura (pogledajte sliku) u kojoj su, da ne ulazimo u ostalo, žene izvređane na najstrašniji način. Onda na strani dva, sa slikom Vučića "Nastavak medijskog zlostavljanja Srbije", pa na petoj "Naprednjaci i od atentata prave političku propagandu" (opet slika Vučića, naravno), onda mala pauza, te (za promenu?!) na 11. strani još jedna Vučićeva karikatura istog autora Koraksa. Između još mnogo pljuvanja po Ani Brnabić i drugima iz vlasti.

"Duhoviti" Petrović

Republika

Foto: youtube.com/Centar za antiautoritarne studije

 

Kako to pravila novinarstva nalažu, potražili smo komentar i od glavnog urednika Danasa Dragoljuba Petrovića. Njegov odgovor govori sam za sebe i potpuno se uklapa u uređivačku politiku Šolakovog lista: "Ne odgovaram na glupa pitanja. Ako imate neko pametno, javite se."

UTORAK 25. JANUAR

Naslovnom stranom ponovo dominira predsednik Srbije ("Vučić sa 100 evra plaća jednog po jednog birača"), na petoj novi tekst o Vučiću (sa slikom, podrazumeva se) - "Da Milo ima plan protiv Vučića, burno bi reagovao svet". Onda na sedmoj "Predsednik nedokučiv čak i za onostrani svet", pa karikatura na 13. strani, gde Vučić trči za svojom glavom, koja se kotrlja nizbrdo. Potom, za kraj, na 19. strani tekst "Vučić sa 100 evra potkupljuje jednu po jednu ciljnu grupu".

Republika

Foto: Promo Public

 

SREDA 26. JANUAR

U Danasu su se izgleda malo opustili, pa rafalna paljba kreće tek na šestoj strani. Tu je Vladimir Vuletić (poznatiji kao "ljubi te brat Velje Nevolje), koji "podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića". Seriju nastavlja Jelena Obućina na osmoj strani, dok je na devetoj tekst "Atentat zakazan za februar u izborne svrhe" (slika Vučića se podrazumeva). Onda, po tradiciji, Vučićeva karikatura na 13. strani.

ČETVRTAK 27. JANUAR

Na Svetog Savu Danas je na prvoj strani preskočio Vučića, ali ga ima već na trećoj, gde je plasirana izmišljena informacija da Vučić gura Šapića, kao prvog na listi, ali da ga neće za gradonačelnika. Nova Vučićeva slika je na četvrtoj strani, a onda karikatura na 11. strani. Niz zaključuje Marko Vidojković u kolumni na poslednjoj strani.

PETAK 28. JANUAR

Dupli udarac. Karikatura Vučića je ovog puta na naslovnici, ali ima i druge na 11. strani. Na petoj tekst sa slikom predsednika Srbije "Tajne službe iz regiona ne veruju Srbiji", pa citat Igora Brakusa ("postoji li ikakvo zakonsko ograničenje da se Vučić kandiduje i za predsednika i za premijera i za gradonačelnika").

Slagali, a nisu ni trepnuli

U jučerašnjem broju Danasa objavljena je laž i napadnut Srpski telegraf. Na strani dva dodatka o medijima Bojan Tončić, jedna od perjanica NUNS, napisao je da je "primitivni klip Meta porodica proširen i overen u printanom otpadu", pa je u nabrajanju naveo i Srpski telegraf. I bezočno slagao...
Istine radi, a gospodinu Tončiću za informaciju, mada nemamo iluziju da njega istina i informacija, kao kategorije, uopšte interesuju, naš list nije se ni na koji način bavio pomenutim klipom. Tek da se zna...

SUBOTA 29. JANUAR

Vikend-broj Danasa ima nešto drugačiju koncepciju i više se bavi opštim temama, ali našlo se i tu mesta za pljuvačinu. Ne samo Vučića već i svih koji glasaju za njega. Rađen je, naime, navodni psihološki profil, te izvučen zaključak da su to isti birači koji su glasali za Miloševića i Šešelja. I tako dalje...

PONEDELJAK 31. JANUAR

Eto ga Vučić na naslovnoj strani, ovog puta zajedno s Dačićem, uz podsmešljiv naslov da je odluka o odvojenom izlasku na izbore SNS i SPS čista matematika (a šta bi drugo tačno trebalo da bude?), onda se ta teza razrađuje unutra, pa uz još niz sličnih tekstova eto je i karikatura na devetoj strani, pa opet karikatura u dodatku "Dosije mediji", te Vučićeva slika na 11. strani istog dodatka uz tekst o ugrožavanju bezbednosti novinara. Ne, nije tu kraj, tekstovi protiv Vučića objavljeni su i na 12. i na 13. strani pomenutog dodatka. I ne, i dalje nije kraj, eto Vučića opet na 14. strani dodatka, uz tekst "Na vlasti je grupa teških i glasnih neznalica sklonih nasilju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (7)

Loading
Vcx

01.02.2022 08:32

Koliko smece od ljudi morate biti da koristite smrt njegove bivse zene,majke njegove dece?

Očajno pero

01.02.2022 08:49

OPSKURNI N1, Nova S i Danas da ne postoji predsednik AV oni nebi imali šta da pišu i rade. Propali bi za 24 minuta, a ne 24 sata. Zato bi gospodin Vučić kao SRBSKI BREND trebalo bi da traži od njih dividendu što besplatno eksploatišu njegovo ime i lik.

Cveta

01.02.2022 09:11

Pa muci ih Vucic, muci ih sto je ugledan i mocan, muci ih sto je postovan svuda u svetu i sto ga narod voli. Muci ih jer nije lopov kao oni i muci ih sto nisu na njegovom mestu. Ljubomorni su i zavidni, zato mu zele zlo!

Jeka

01.02.2022 09:33

Koliko li samo novca dobijaju da vrše ovakve napade na Predsednika?Koliko je njihov mozak plitak da misle da će neko poverovati u njihove laži i prevare.Izgubili su osećaj profesionalnosti i prodali su se za sitne novce Šolaku.