PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČEDE JOVANOVIĆA: Saznajemo - Tužilaštvo reklo svoje, sud na potezu!

Autor: Republika

Vesti

24.01.2022

14:51

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine kada je lider LDP reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu, otkriva Republika.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČEDE JOVANOVIĆA: Saznajemo - Tužilaštvo reklo svoje, sud na potezu!

ST/V. LUKIĆ

Tužilac je u formulaciji optužnog predloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio krivično delo Laka telesna povreda iz člana 122. Krivičnog zakona.

Prema saznanjima Republike, u optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svestan dela koje čini, teniskim reketom naneo povrede Ivkoviću u predelu glave i ruku.

Tanjug/Dragan Kujundžić/Republika

 

- Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo da se udaljava od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predelu leđa i ruku, usled kojih je oštećeni zadobio lake telesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promera 15 centimetara u slabinskom predelu sa leve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promera oko 1 centimetar u predelu levog lakta i nagnječenje levog ručnog zgloba - precizira se u optužnici. 

Prema našim informacijama, Tužilaštvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uslovna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci koja se sprovesti pod uslovom da Jovanović ne napravi novo krivično delu u naredne dve godine.

Komentari (3)

Loading
Ha Ha

24.01.2022 15:47

Sad će romska populacija da blokira autoput

Krivi Stojko

24.01.2022 16:00

Sudstvo za primer, ekspeditivnost na nivou. Nije jos proslo dve godine.

Dijana

25.01.2022 08:01

Treba ga zatvoriti i da više nikada ne izadje