OPTUŽEN REPER NUMERO ZA NASILJE: Tužilaštvo traži da se pošalje u zatvor

Autor:

Hronika

24.01.2022

11:58

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv Uroša Radivojevića( 28) zbog izvršenja krivičnog dela Nasilje u porodici iz člana 194. stav 1. KZ, te je predloženo da sud okrivljenog nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i šest (6) meseci, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane prilažavanja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine.

OPTUŽEN REPER NUMERO ZA NASILJE: Tužilaštvo  traži da se pošalje u zatvor

Instagram.com

- Okrivljenom U. R. je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine na taj način što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom L.C. (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje nasilje oštećena nije prijavljivala iz straha i iz razloga što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno - kažu iz tužilaštva.

Dalje, navode da je Numero dana 05.01.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu od strane policijskih službenika PU za grad Beograd, PS Zvezdara lišen je slobode U. R. i saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca kojom prilikom je izjavio da u ovoj fazi postupka neće iznositi svoju odbranu, te je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više lica, koja su u daljem toku postupka ispitani u svojstvu svedoka.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svedoka, te je naložilo kombinovano psihološko psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje oštećene iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi kao izveštaj lekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice.

Takođe, tužilaštvo je došlo do saznanja da je U. R. Izvršio i krivična dela u odnosu na još dve oštećene, na osnovu čega je formran predmet protiv okrivljenog U. R. a u daljem toku postupka, nakon ispitivanja oštećenih i pribavljanja svih dokaza biće utvrđeno o kom krivičnom delu se radi, iz kog razloga, a imajući u vidu da iz nalaza i mišljenja sudskog veštaka proizlazi da je okrivljeni sklon agresivnom ponašanju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljenom produži pritvor.

Bonsu video:

Komentari (0)

Loading