PALMA: Ne treba mi ministarska funkcija da bih radio u interesu Srbije

Autor: Republika

Vesti

24.01.2022

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednom periodu prikazaćemo vam niz video snimaka u kojima će te moći da vidite međunarodne posete i aktivnosti Dragana Markovića Palme, predsednika Jedinstvene Srbije u prethodnim godinama.

PALMA: Ne treba mi ministarska funkcija da bih radio u interesu Srbije

Foto: Tanjug/AP

Od Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Egipta, Turske, Grčke, Austrije, Italije, Rumunije, Bugarske i drugih država Marković je svuda gradio mostove prijateljstva, promovisao Srbiju, rušio loše stereotipe o Srbiji, koje su ranije stvorili veliki svetski mediji i svuda tražio dve stvari, da domaćini podrže Srbiju u važnim svetskim institucijama, da poštuju međunarodno pravo i pravdu kao što to radi Srbija i da se poveća ekonomska saradnja dve države. 

Danas ćemo prikazati kratak i interesantan video o poseti Dragana Markovića Palme jednoj od najmoćnijih država sveta SAD i prestonici Vašingtonu. Dragan Marković Palma je bio jedini političar iz Srbije koji je prisustvovao inauguraciji Donalda Trampa. 

Predsednik Marković je imao sastanke sa senatorom Robertom Aderholdom, bivšim zamenikom direktora CIA za Balkan Stivenom Mejerom, gradonačelnicom Vašingtona Mjuriel Buzer, bivšom ambasadorkom SAD u Srbiji Meri Vorlik, sa gradonačelnicima iz SAD na balu Siter City International, udruženja gradova širom sveta, kao i na prijemu koji je Ambasada Kolumbije priredila za gradonačelnike iz Sjedinjenih Američkih država.

 

Marković se sastao i sa predsednikom privredne komore Vašingtona Vinsentom Orindžom.

Marković je tokom ove posete od svojih sagovornika tražio da podrže Srbiju u važnim svetskim institucijama, da poštuju međunarodno pravo i pravdu i da se poboljša ekonomska saradnja dve države.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading