ZELENOVIĆ I ĆUTA OTKRILI KO SU IM PRVE POLITIČKE GAZDE I CILJEVI: Koalicija "Moramo" ima istu kampanju kao i Hrvati

Autor: D. K. - K. I.

Vesti

22.01.2022

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno formirana "ekološka" koalicija "Moramo", koju čine pokreti Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Akcija klasična replika, jeste političke opcije koja je sa Tomislavom Tomaševićem na čelu pobedila u Zagrebu na poslednjim izborima u Hrvatskoj prošle godine.

ZELENOVIĆ I ĆUTA OTKRILI KO SU IM PRVE POLITIČKE GAZDE I CILJEVI: Koalicija "Moramo" ima istu kampanju kao i Hrvati

Foto: Tanjug/Promo

Iako tvrde da se zalažu za očuvanje srpskih reka i planina, objašnjavajući svoj politički angažman brigom isključivo za ekološku budućnost Srbije, lideri ove koalicije su već na samom predstavljanju svoje političke opcije dokazali da su zapravo još jedna franšiza ekološko-političkog pokreta pod patronatom osvedočene mrziteljke Srbije Viole fon Kramon, evroparlamentarke i funkcionerke nemačke partije Zelenih.

Slogan "Moramo" i vizuelni identitet (zelena i ljubičasta boja) novog opozicionog bloka u Srbiji nisu isti samo kao i kod kolega u Zagrebu platformi "Moramo" nego i crnogorskom pokretu URA Dritana Abazovića, koji trenutno aktivno radi na rušenju koalicionog partnera s vlasti i dolasku na čelo države uz pomoć Milovog DPS, a sve to, kako se može čuti, po nalogu iz inostranstva. Verovatno se radi o identičnim nalagodavcima u sva tri slučaja.

Nosilac liste ove koalicije je bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, prvi na njoj biće najeksponiraniji "ekolog" iz Žarkova Aleksandar Jovanović Ćuta, dok će listu za beogradske izbore predvoditi lider "patkičara" Dobrica Veselinović. Svi oni stali su pod zastavu na kojoj zelenim slovima piše "Moramo", a koja je identična onoj iz Hrvatske, pod kojom su stajali pripadnici zeleno-leve koalicije, samo pod sloganom "Možemo". Međutim, jasno je da je u pitanju isti logo - jedna reč sa slovima koja se progresivno povećavaju.

Teško da ovo može biti slučajnost.

Uglavnom, tako su likovi koji su do pre neki dan govorili da ih ulazak u politiku i izbori ne zanimaju, već da samo žele da se bore za ekološke ciljeve, brže-bolje sačinili koaliciju, razdelili nominacije i stali pod zastavu svoje šefice iz Evropske unije Viole fon Kramon.

Dejan Miletić, iz Centra za proučavanje globalizacije, kaže da se ovde radi o proverenim propagandnim metodama u cilju destabilizacije Srbije.

- Znamo da je Vlada odgovorila na zahteve naroda i pritužbe koje su bile po pitanju "Rio Tinta", a posle svega neko nalazi dalji razlog za proteste, jasno je da je to besmisleno i možemo odmah da vidimo ko će to podržati, a reč je o jednom autodestruktivnom ponašanju i očuvanju agresije. Ne čudi da je Hrvatska uzor po pitanju ovog modela dolaska na vlast, to ugledanje na njihov princip ne iznenađuje. Moguće je da su dobili i idejnu podršku iz Hrvatske za jednu takvu priču jer im je zajednički cilj, a to je destabilizacija Srbije. Jasna je težnja da se dođe do vlasti, a u tu svrhu koriste se oprobani koncepti, propagandni uzori iz Hrvatske i unosi se seme razdora među narod - kaže Miletić.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić, koji s "ekolozima" već duže vreme verbalno ratuje na društvenim mrežama, duhovito je prokomentarisao identičnost kampanja u Hrvatskoj i Srbiji.

- Ja mislim da oni stvarno moraju, s obzirom na to ko su im poslodavci - kazao je Krstić, aludirajući na naziv ove koalicije.

Priznali genocid u Srebrenici

Republika

Foto: Printscreen

Aleksandar Jovanović Ćuta

Gostujući u emisiji na Šolakovoj televiziji N1, predstavnici i lideri koalicije "Moramo" su dokazali da im je politika daleko važnija od ekonomije, te da po nalogu Fon Kramonove moraju da se izjasne i vrlo delikatnim temama kakva je genocid u Srebrenici.

Tako je Aleksandar Jovanović Ćuta bez ustezanja kazao da država mora da poštuje odluke Tribunala, što znači da moramo da priznamo da se u Srebrenici desio genocid!

Njegove kolege bile su još direktnije.

Na istu temu Zelenović je jasno kazao:
- Ja bih rekao da se u Srebrenici desio genocid zato što je to presuđeno od suda koji svi mi priznajemo.

S njima se, naravno, složila i Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograd.
- Ne davimo Beograd nikad nije bežao od tih tema iako je nastao kao lokalni pokret. Uvek smo govorili da se u Srebrenici desio genocid i stojimo iza toga - kazala je Đorđevićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Borislav

22.01.2022 09:48

Ova koalicija je kao neki veliki ,,Imaginarijum,, I nista vise.