NASTAVLJAJU SA LAŽIMA I BLOKADAMA: Ana Brnabić iznela SUROVU ISTINU o "Rio Tintu" i Savi Manojloviću!

Autor:

Vesti

21.01.2022

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je u "Prvoj temi" na TV prva i tom prilikom govorila o "Rio Tintu".

NASTAVLJAJU SA LAŽIMA I BLOKADAMA: Ana Brnabić iznela SUROVU ISTINU o "Rio Tintu" i Savi Manojloviću!

Foto: Printscreen

- Juče sam govorila o razlozima zbog kojih smo doneli odluku o Rio Tintu. Građani su zabrinuti za uticaj na životnu sredinu zbog ovog projekta. Žao mi je što nismo ranije o tome pričali. Bilo mi je jasno kada je Vučić bio u Gornjim Nedeljicama, kada je razgovarao sa građanima. Savo Manojlović je nastavio sa lažima i najavio nove blokade - kaže Brnabić.

- On je pravnik, doktorirao je iako je bio zauzet blokadama, a za jednog doktora je neverovatno da ne poznaje zakon, i to zakon zbog koga je blokirao saobraćaj. Reč je o Zakonu o referendumu. Ispunili smo njegove zahteve i hirove, a on sada ne želi da postupa po tom zakonu - dodaje Brnabić.

Premijerka je komentarisla i pad akcija kompanije Rio Tinto, rekavši da ekološke proteste plaćaju strane donacije. 

- Taj novac dolazi od fondova i institucija, a to pokazuje jedan stepen ludila koje imamo u zemlji, gde imate američke fondacije koje plaćaju proteste protiv Rio Tinta. Savo Manojlović je od Rokfeler fondacije dobio 25.000 dolara za opšte namene, pritom je to prvi put da je dobio novac od njih, takoreći na lepe oči - rekla je Brnabić.

Ponovila je ono zašto je vlada u četvrtak donela odluku da se obustavi projekat Rio Tinto.


- Pre svega, na prvom mestu su građani. Postoji veliki broj građana koji su ozbiljno zabrinuti zbog životne sredine usled ovog projekta. Žao mi je što o tome nismo ranije pričali, predsednica sam vlade od 2017. godine. Zašto to dosad nismo pričali? - upitala je ona.
Republika

Foto: Printskrin

Ana Brnabić


Kako je rekla Predsednik Vučić je bio u Nedeljicama, obećao je ljudima koji žive tamo da više nećemo ništa raditi po pitanju ovog projekta.

Ali, nastavili su se protesti, besomučne laži. Mi smo spremni da se borimo za interese naše republike i naroda, da zaštitimo ako bude problema. Ovde imate jedan stepen ludila. Imate američke fondacije koji plaćaju proteste protiv Rio Tinta, koja je američka, kanadska i australijska kompanija. Licemerje je to jer iz određenih država se finansiraju protesti - dodala je Brnabić u razgovoru za televiziju Prva.

Na pitanje, ko traži od stranih zemalja da se ne dira Rio Tinto, premijerka je pojasnila situaciju.

- Nije baš da tako kažu ''ne dirajte Rio Tino'', nego su zabrinuti da mi ne stopiramo taj projekat. U pitanju su određene ambasade. Mi danas imamo stotine hiljade, milione evra i dolara, koji ulaze svake godine u Srbiju. Namenjeni su za razne stvari - da li da finansiraju projekte koje se bave ekologijom, slobodnom medija, vladavinom prava... A, ustvari, kada pogledate sve to, od toga ne ostane ništa. Ne bore se za ekologiju, slobodu medija. Gde ide taj novac? Radila sam na nekim projektima. Radila sam konstruktivne stvari, nikada destruktivne. Nikada nisam izašla da blokiram saobraćajnice. Išla sam da napravim zakon, ne idete u proteste - naglasila je Brnabić.

Premijerka je objasnila da zatvaranje projekta Rio Tinto nema veze sa slučajem Novaka Ðokovića, koga je novinska agencija Rojters povezala sa celim slučajem, jer mu je prošle nedelje zabranjeno da igra na Australijan openu.

- Ne bih da sakupljam jeftine političke poene i pričam o tome, ovo nema veze sa Ðokovićem. Mi smo se borili za Novaka kao za našeg državljana, i drago nam je da je on došao kući - rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
dragan

22.01.2022 00:10

ana brnabic , i istina, hahahahha

gege

22.01.2022 04:02

ko moze da zaustavi strani kapital, samo ce da povecaju mito i iz drugog, treceg puta da udju... para vrti....

Da ne

22.01.2022 04:52

E moji Srbi ko vam je premijer.Glasate za nju,Kebaru,Languru,Atlagu.Niste normalni.Tako vam i treba.

Azra

22.01.2022 05:22

Ana Brnabić i istina? Dobar vic.