ISPUNILI SMO SVE ZAHTEVE, PA ČAK I HIROVE! Ana Brnabić o Savi Manojloviću: Ja sam mislila da je on razuman čovek!

Autor:

Vesti

20.01.2022

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se javnosti posle sednice Vlade, na kojoj se saopštila da se raskidaju svi ugovori sa Kompanijom "Rio Tinto".

ISPUNILI SMO SVE ZAHTEVE, PA ČAK I HIROVE! Ana Brnabić o Savi Manojloviću: Ja sam mislila da je on razuman čovek!

Foto: RTS/printscreen

Ona se zatim osvrnula na proteste i Inicijativu "Kreni-promeni".

- Što se tiče zahteva Save Manojlovića iz inicijative "Kreni-promeni", ispunili smo sve zahteve, pa čak i neke hirove. Ja sam mislila da je on razuman čovek, međutim, imala sam priliku ovih dana da se u to razočaram- rekla je Brnabić.

- On je predao zahteve, pa je pokrenuo narodnu inicijativu. Taj predlog narodne inicijative predao je Narodnoj skupštini 14. januara 2022. godine. Po zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi rok Narodne skupštine da se odgovori je 15 dana. Ako je on mislio da taj rok nije razuman, mogao je da kaže da želi odgovor u roku od 48 sati. Ne, on je to prihvatio, a nažalost, nakon tri dana, Savo Manojlović izlazi ispred Narodne skupštine i kaže da imamo administrativne opstrukcije jer predsednik Republike nije verifikovao ovu inicijativu - objasnila je preedsednica Vlade.

Republika

Foto: Tanjug

Savo Manojlović

Za Manojlovića je rekla da "Pored toga što laže, on je i nepismen."

- Imao je priliku da direktno utiče na izmene i dopune ovog zakona. Nema šta predsednik da verifikuje predlog za narodnu inicijativu, već odbor Narodne skupštine. Pokazao je koliko ništa ne zna, a onda opet pozvao na okupljanja ispred Predsedništva večeras zato što predsednik to nije uradio. A on tu nema nikakvu funkciju u tom procesu i ne može da je verifikuje - kaže premijerka.

- Neka se javi, pomoći ćemo mu ako mu bude bila potrebno, a očigledno jeste da bi uradio stvari sa zakonom u čijem donošenju i nacrtu je i sam učestvovao.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ali

23.01.2022 16:50

Kod nas isto tako.