LUTOVAC PRODAJE VERU U EU ZA ĐILASOVU VEČERU: DS PUK'O - Zalažu se za integracije, a pljuju na Evropljane

Autor: K. B.

Vesti

19.01.2022

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka je još jednom dokazala da ima dvostruke aršine i da je spremna da temelje svoje politike proda zarad jeftinih političkih poena.

LUTOVAC PRODAJE VERU U EU ZA ĐILASOVU VEČERU: DS PUK'O - Zalažu se za integracije, a pljuju na Evropljane

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Naime, DS, iako se godinama kune u EU i propagira njene vrednosti, sad tvrdi da je referendum o izmenama u oblasti pravosuđa, na čemu je insistirala ta ista EU, nelegitiman.

- DS konstatuje da je pokušaj održavanja referenduma doživeo krah i ocenjuje da su organizatori ovog igrokaza doživeli težak poraz. Referendum je nelegitiman i zato što je u neprimerenoj proceduri raspisan od nelegitimne Skupštine - saopšteno je iz ove stranke.

Republika

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

 

Balša Božović, nekadašnji funkcioner DS, kaže da među opozicionarima vlada konfuzija i da ne mogu da se ljute na EU zato što gube od Vučića.

- Vlada konfuzija među opozicijom koja ne može da se dogovori oko osnovnih stvari. Da ne pričamo o takozvanoj proevropskoj opoziciji koja često ne prihvata savete same EU, čast izuzecima - kaže Božović i dodaje:

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

 

- Verujem da će doći do okupljanja i stvaranja istinski evropskih stranaka koje neće dovoditi u pitanje svoje spoljnopolitičko opredeljenje ka EU u odnosu na dnevne sukobe sa režimom.

Prema rečima marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića i nekadašnjeg člana DS, demokrate su potpuno izgubile kompas:

- Bojkotovali su referendum, koji je bio uslov za nastavak EU integracija. Ali tako vam je to kad postanete član Đilasovog hora. Morate da pevate onako kako vam dirigent diriguje.

Branko Radun, politički analitičar, kaže da su građanske opcije za EU, ali kad dođe do unutrašnjeg pitanja, onda napadaju referendum, što loše deluje na njihove birače:

- Došli su u poziciju da time što napadaju referendum oko tehničkih pitanja pokušavaju da se pozicioniraju kao opozicija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (10)

Loading
TADEJ

19.01.2022 07:43

Ovo je dokaz nasta su sve spremni i da se prodaju za jednu večeru samo da bi skupili neki poen!

Блага

19.01.2022 07:52

ДС би да седи на две столице, али то је немогуће.

Borislav

19.01.2022 08:18

Za ,,evropejce,, iz opozicije ovakvi biseri su svakodnevica. Zbog toga imaju sve manju podršku i iz same EU.

Bojana

19.01.2022 09:33

Oni su i obraz prodali.