ČETIRI GODINE OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Vučič u Hramu Svetog Save zapalio sveću u čast istaknutog političara sa KiM! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.01.2022

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića prisustvovao je pomenu u njegovo sećanje.

ČETIRI GODINE OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Vučič u Hramu Svetog Save zapalio sveću u čast istaknutog političara sa KiM! (VIDEO)

Foto: Printskrin

Vučić je zapalio sveću u Hramu Svetog Save u znak sećanja na ovog istaknutog srpskog političara sa Kosova i Metohije.

Ivanović je sa više hitaca iz pištolja ispaljenih iz kola u pokretu pogodjen u ledja, a pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini krajem novembra 2021. godine je počelo novo ročište u suđenju za njegovo ubistvo.

Republika

Foto: Printskrin

 

Specijalno tužilaštvo Kosova za taj zločin podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti. Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

 

Oni se terete za krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotrebu službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne i zloupotrebu službene dužnosti manipulisanjem dokazima.

 

Prema navodima tužilaštva, u slučaj ubistva Ivanovića umešano je još najmanje petoro osumnjičenih.

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oliver Ivanović

 

 

U julu 2017. godine Ivanoviću je zapaljen automobil, a u poslednjem intervjuu koji je dao, lider GI SDP ocenio je da Srbi na severu Kosova ne strahuju toliko od Albanaca, koliko od lokalnih Srba, kako je rekao, "kriminalaca i kabadahija koji voze džipove bez tablica".

Advokat Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, izjavio je nedavno da se ne zna ko je ubio Olivera, ali se zna da "neko moćan prikriva sve snimke bezbednosnih kamera u Severnoj Mitrovici na kojima je zabeleženo kretanje ljudi koji su pratili i ubili njegovog strica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zeljko

16.01.2022 16:12

Setimo se dobro političara i čoveka, tražićemo pravdu do kraja.

Vera

16.01.2022 18:21

Slava mu, neka pociva u miru!

Tadija

16.01.2022 20:40

Neka mu je večna slava!