PREMIJERKA RASKRINKALA KURTIJA: Evo šta se krije iza odluke kosovske skupštine - to je razlog više da se zaokruži "DA"

Autor:

Vesti

15.01.2022

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka u Vladi Srbije Ana Brnabić pozvala je večeras građane da izađu sutra na referendumu i da zaokruže "da".

PREMIJERKA RASKRINKALA KURTIJA: Evo šta se krije iza odluke kosovske skupštine - to je razlog više da se zaokruži "DA"

Foto: RTS/printscreen

Ona je gostujući u Dnevniku 2 na RTS-u naglasila da postoji opšti konsensus u pravnoj struci da će ustavne promene dovesti do boljeg kvaliteta života.

Premijerka je takođe komentarisala usvajanje rezolucije u Skupštini u Prištini kojom se brani održavanje referenduma na KiM.

Brnabić je istakla da je sve to ideja Aljbina Kurtija koji je svestan da, kada bi dozvolio održavanje glasanja, da bi većina zaokružila "Da"

- Kurti bi se očigledno obradovao ukoliko bi sutra pobedila opcija "Ne" jer je jasno da bi većina glasala za promenu Ustava. Ovim je pokazao da je jasno za opciju "Ne" i to dovoljno govori građanima ko je protiv referenduma i kako treba da glasaju. Zemlje Kvinte su pokazale da ne mogu ništa Aljbinu Kurtiju jer su rekle da su pokušale sve, ali nisu uspele. U tom svetlu, treba da se uzdamo kako se kaže "U se i u svoje kljuse" i da se time vodimo - rekla je premijerka.

Brnabić je ponovila da se sutra ne glasa za Rio Tinto, za Kosovo i Metohiju, za obaveznu vakcinaciju, za bilo šta drugo osim sudstva. 

- Želimo da izdvojimo politiku iz toga, da svi budemo jednaki pred sudovima i zato ja pozivam sve građane da izađu sutra na referendum i zaokruže "Da" jer je vladavina prava veoma bitna, bitna je za dolazak novih investicija, za zaštitu domaćih privrednika, kao i za nastavak evropskog puta Srbije. Ukoliko bi građani izglasali "Ne" ne bi nas to zaustavilo na evropskom putu, ali bi nas značajno usporilo - naglasila je premijerka.

Podsećamo, u pravu Južne Mitrovice upućeni su specijalci kosovske policije u stanju najviše borbene gotovosti kako bi reagovali u slučaju da se na severu KiM negde ipak održi glasanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading