TO JE NEŠTO NAJBIZARNIJE IKADA U POLITIČKOM ŽIVOTU SRBIJE: Premijerka šokirana nagradom koju je dobio Goran Marković - oni se sprdaju sa nama!

Autor:

Vesti

27.12.2021

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je šokirana saznanjem da je Goranu Markoviću uručena nagrada za ličnost godine i da je to nešto najbizarnije što je ikada čula u političkom životu Srbije, kao i da dokazuje kako tajkunski mediji zamišljaju kulturu dijaloga, grašanske vrednosti i jačanje institucija.

TO JE NEŠTO NAJBIZARNIJE IKADA U POLITIČKOM ŽIVOTU SRBIJE: Premijerka šokirana nagradom koju je dobio Goran Marković - oni se sprdaju sa nama!

Foto: printskrin

Kako je navela premijerka, i ona bi Markovića proglasila za ličnost godine, ali vakako ne u pozitivnim aspektima

- To je nešto najbizarnije do sada što sam videla u političkom životu Srbije, iako su zaista visoko postavljene te lestvice bizarnosti. Mislila sam da sam sve do sada videla, a ovo mi je pokazalo da ipak nisam sve videla, i ideja te takozvane elite, i mediji u direktom ili indirektnom vlasništvu tajkuna, uvek mogu bolje i neverovatnije. Proglasiti za ličnost godine Gorana Markovića je naravno demokratsko pravo bilo koga, i protiv toga nemam ništa. I ja bih ga proglasila za ličnost godine u nekim aspektima, svakako ne naročito pozitivnim, ali proglasiti ga zbog, očuvanja građanskih vrednosti, doprinosu jačanja institucija, kulturi dijaloga, je kao sprdnja upravo sa tim vrednostima - kaže Brnabić

Posebno je kako ističe, bizarno to što je obrazloženje nagrade jačanje kulture dijaloga, građanskih vrednosti i institucija, a koja je otišla u ruke čoveku koji je pozivao na streljanje predsednika.

- Za čoveka koji poziva na streljanje legitimno izabranog predsednika Republike, da kažete da je dobio priznanje za jačanje kulture dijaloga u ovom društvu, za čoveka  koji svaki put kaže da se vlast neće birati na izborima, već će se menjati u krvi i na ulicama, da mu date priznanje za ličnost godine za jačanje institucija, to je zaista kao da nam se svima smejete u lice, a pre svega upravo tim vrednostima - kaže ona.

Brnabić ponavlja da je slučaj Marković nešto najbizarnije, i pita se dokle mogu da idu. I kako navodi, upravo ova nagrada i njen laureat govore kako oni vide te vrednosti za koje je uručena nagrada.

- To je najbizarnije do sada što sam ja čula u političkom životu Srbije. Samo se pitam dokle mogu da idu, ali to takođe govori o tome kako oni zaista vide, kada kažem oni, mislim na medije koji su ga proglasili ili medije koji ga podržavaju, a koje zovem tajkunskim zato što su u vlasništvu tajkuna. Kako oni vide te vrednosti, to najbolje govori o tome kako oni vide kulturu dijaloga, kako oni vide šta su grašanske vrednosti, kako oni vide šta je jačanje institucija. E, zato su dali nagradu Goranu Markoviću. Eto tako oni vide dijalog i građanske vrednosti i to šta znače institucije. Dijalog je kad nekoga trega da streljate, to je kultura dijaloga, a jačanje institucija kad kažete ne verujem u izbore, vlast će se menjati na ulicama u krvi - to je jačanje institucija, to je nama "Vreme" reklo. Najbizarnije do sada što sam ja čula u političkom životu Srbije - izjavila je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Istina

28.12.2021 06:44

A u čijem vlasništvu je nazovi časopis,vreme? dragana,lopova,đilasa i šta je tu čudno?

Duksi

28.12.2021 18:20

Ni "Vreme" nije ono što je nekada bilo. Žuti sve upropaste.