NISAM VUČIĆEV OPOZICIONAR! Saša Radulović za Republiku progovorio o lažima koje plasira Đilasova televizija

Autor:

Vesti

26.12.2021

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DJB-Suverenisti sigurno će ući u parlament. Tek nakon ustavnog referenduma ćemo objaviti kandidate za predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda. U ovom trenutku jedina tema je zaštita Ustava i glas ne na ustavnom referendumu 16. januara, poručuje Saša Radulović u razgovoru za Srpski telegraf.

NISAM VUČIĆEV OPOZICIONAR! Saša Radulović za Republiku progovorio o lažima koje plasira Đilasova televizija

Foto: Tanjug/S. Radovanović, N. Mihajlović

Osnivač i predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) otkriva i odakle potiču prozivke da je lažni opozicionar SNS i predsednika Aleksandra Vučića.

Poslednja istraživanja pokazuju da imate oko 2,4 odsto podrške. Prognozirate, ipak, ulazak u parlament?

- Pre nekoliko meseci to isto istraživanje nam je davalo četiri odsto. Interna istraživanja SNS nam daju preko pet odsto. Istraživanja više služe za kreiranje javnog mnjenja, nego što nam govore kako će glasati birači.

Kakav ishod izbora (beogradskih, parlamentarnih, predsedničkih) očekujete?

- Do izbora ima više od tri meseca. Sve može da se promeni do tada. Kao i svuda u svetu, izbore odlučuju meki glasači vlasti i apstinenti. Oni nemaju jaku stranačku pripadnost i opredeljuju se u poslednjih desetak dana pre glasanja u zavisnosti od toga šta je najbolje ili najmanje loše za Srbiju. Opozicija ima veliku šansu da pobedi u Beogradu zbog vrlo lošeg rada gradske uprave, nevidljivog gradonačelnika Radojičića i lošeg gradonačelnika iz senke Vesića.

Republika

Foto: Tanjug/S. Radovanović, N. Mihajlović

Saša Radulović ističe da nije Vučićev opozicionar

Otkud DJB u savezu sa Zdravom Srbijom Milana Stamatovića?

- U Srbiji postoji šest suverenističkih opcija koje nisu sateliti vlasti, koje su učestvovale na izborima i imaju dokazanu podršku u biračkom telu: DJB-Suverenisti, DSS, Dveri, Zavetnici, Stamatović i Jovana Stojković. DJB-Suverenisti rade na okupljanju svih suverenističkih opcija. Do sada su Suverenistima pristupili DJB, Zdrava Srbija i Živim za Srbiju Jovane Stojković. Nadamo se da će biti dovoljno političke zrelosti da bloku Suverenisti pristupe i DSS, Dveri i Zavetnici. Takvo okupljanje ima realne šanse da osvoji dvocifren rezultat i bude druga politička snaga u Srbiji.

Zašto niste u savezu s grupacijom oko DS, SSP, NS, PSG? Ili oko Ne davimo Beograd?

- Političke podele na levo i desno su zastarele. Današnja, moderna politička podela je na globaliste i suvereniste. Globalisti veruju da su narodi, nacije i suverene zemlje sveta odslužili svoje, da su ljudi samo potrošači i budućnost vide u nadnacionalnim strukturama, kao što je EU, u kojima vladaju interesi banaka i globalnih korporacija. Suverenisti veruju u slobodu, saradnju suverenih nacionalnih država i bore se protiv uticaja banaka i globalnih korporacija. Politička scena u Srbiji se sastoji od četiri bloka: globalistička pro-EU vlast, koju predvodi Vučić, globalistička pro-EU opozicija, koju predvodi Đilas, globalistički pro-EU zeleni, odnosno Zelenović, Ćuta, Ne davimo Beograd i suverenističke opcije. DJB-Suverenisti su suverenistička opcija.

Kako komentarišete prozivke da ste lažna opozicija i zapravo saradnik SNS i Vučića?

- Jeftino politikanstvo koje gazi preko državnih i nacionalnih interesa je pogubno za Srbiju. Te priče su potekle od N1 na osnovu slika sa sastanaka koje sam imao sa Aleksandrom Vučićem u Narodnoj Skupštini, gde smo pregovarali o poboljšanju izbornih uslova, kao i slike iz Vile "Mir", gde smo bili zajedno sa kompletnom vlašću i opozicijom iz RS i razgovarali o zajedničkom odgovoru na Inckov zakon i pokušaj ukidanja RS. Neću se nikada nikome pravdati za zaštitu RS. Državni i nacionalni interesi moraju biti iznad politike.

Ustavne promene nam podvaljuje EU preko Soroševe mreže NVO

Zašto se protivite izmenama Ustava na referendumu 16. januara?

- Na ustavnom referendumu odlučujemo da li će sudije i tužioci da biraju sami sebe umesto da ih bira narod u parlamentu. To da neko bira sam sebe može samo da vodi do nepotizma, izbora najgorih, do još goreg političkog uticaja, korupcije i, na kraju, i ono što je najgore, stranog uticaja. Ni u jednoj uređenoj zemlji EU ovo ne postoji. I Francuska i Nemačka i Italija svoje sudije i tužioce biraju u parlamentu, baš kao i Srbija danas. Zato se protivimo i vodimo aktivnu kampanju za glas ne. Ove ustavne promene nam podvaljuje EU preko Soroševe mreže nevladinih organizacija i to radi na celom Balkanu. Naša vlast je pod velikim pritiskom EU i očigledno nije u stanju da se iznese s tim pritiskom, pa je pristala na ovo. Zato narod mora da izađe i odbrani Ustav, zaštiti Srbiju i glasa ne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Bora

26.12.2021 10:12

Đilasova kuhinja je i dalje neprevaziđena u plasiranju gluposti

Marijana

26.12.2021 12:02

Kada neko nije u stanju da sam sebe kontroliš, šta se od takovog čoveka može drugo očekivati Đilasova kuhinja je i dalje neprevaziđena u plasiranju laži i gluposti.

Zeljko

26.12.2021 15:46

Radulović se još uvek bavi politikom? E svašta ću da čujem danas.

Ana

26.12.2021 19:02

A od Djilasa ništa dobro. Šta može on da kaže i da plasira a da to ne bude neistina?