VUČIĆ U TIRANI: Ovo je nešto što će napraviti bolju budućnost za našu decu (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.12.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, sastali su se danas u Tirani u okviru regionalne inicijative "Otvoreni Balkan"

VUČIĆ U TIRANI: Ovo je nešto što će napraviti bolju budućnost za našu decu (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Sastanak je počeo oko 9.20 časova u predsedničkoj palati, takozvanoj Palati Brigada.

- Verujem da je ovo prava baza za bolji ekonomski razvoj u budućnosti.  Hvala vam sve ste objasnili, mi radimo zajedno. Još jednom zahvaljujem ljudima koji rade teško. Ovo je za nas najveći rezultat postignut do danas - rekao je Vučić i dodao:

- Napisao sam jednu rečenicu Frenklina Ruzvelta "Možda nismo spremni da pripremimo budućnost za našu decu, ali možemo da pripremimo našu decu za budućnost". Ovo je nešto što će napraviti bolju budućnost za našu decu, otvorićemo granice. Najvažniji cilj je da povežemo ljude - istakao je predsednik Srbije.

Albanski premijer Rama je dočekao Vučića i Zaeva koji su se srdačno pozdravili ispred ulaza u palatu pred mnogobrojnim medijskim ekipama koje će pratiti današnje sastanke.

Nakon sastanka trojice lidera biće održan plenarni sastanak delegacija Srbije, Severne Makedonije i Albanije.


Zatim će se delegacije tri zemlje sastati sa predstavnicima Atlantskog saveta, nakon čega će biti potpisano čak šest sporazuma.

To su Sporazum o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu, Sporazum o povezivanju sistema elektronske identifikacije građana ZB, Sporazum o saradnji u veterinarskoj, fitosanitarnoj i oblasti bezbednosti hrane i hrane za životinje na ZB i Sporazum izmedu Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju odobrenja ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednosti (AEOS).

Takođe, biće potpisan Sporazum između Vlade Severne Makedonije i Saveta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju odobrenja ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednosti (AEOS).
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije jutros izjavio da će u Tirani danas biti potpisani važni sporazumi u okviru inicijative ''Otvoreni Balkan"', koji će, kako kaže, stvoriti da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica.

"Ovo je velika ideja koja će nas nadživeti, ovo su jako važni sporazumi za nas, oni su nukleus mečega što će stvoriti da ovaj deo Evrope suštinski bude bez granice i to mnogo pre nego što smo mislili, rekao je Vučić za RTS u Tirani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Verka

21.12.2021 09:41

Važni pregovori koji mogu mnogo da pomognu razvoju i boljoj saradnji naših zemalja.

gale

21.12.2021 12:13

Ovaj sporazum moze mnogo toga dobrog da donese Srbiji!

Srdjan

21.12.2021 12:46

Malena EU.

Lena

22.12.2021 03:09

Otvoreni Balkan može doneti samo dobrobit za sve tri države koje su pokrenule ovu inicijativu.