OVO JE PREKRETNICA ZA SRBIJU! Brnabićeva iz Brisela poručila: OGROMNA MOTIVACIJA DA NASTAVIMO DALJE!

Autor: Republika

Vesti

14.12.2021

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je otvaranje četiri poglavlja u pregovorima za pristupanje Evropskoj uniji ogroman uspeh i motivacija za Srbiju.

OVO JE PREKRETNICA ZA SRBIJU! Brnabićeva iz Brisela poručila: OGROMNA MOTIVACIJA DA NASTAVIMO DALJE!

Foto: Tanjug/AP

U obraćanju na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Srbije Evropskoj uniji Brnabićeva se zahvalila državama članicama EU i Evropske komisije na podrci i razumevanju.

Nastavak reformi

Ovo je nama ogromna motivacija za dalje. Nastavljamo naše reforme na evropskom putu, kako bi ojačali našu državu i kako bi ovaj evropski put iskoristili da naši građani imaju bolji život. Hvala državama članicama EU i EK na podršci i razumevanju. Pokazali su da su otvoreni, vide, spremni da saslušaju i nagrade ono što smo uradili i samim tim je ovo velika motivacija da nastavimo brže, da radimo bolje i da imamo veće rezultate. Nadam se da ćemo u 2022. godini otvoriti klaster 3 - rekla je Brnabićeva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Prioriteti

Premijerka je ocenila da prioriteti Srbije ostaju regionalna stabilnost kao i dijalog sa Prištinom.

- U fokusu je i razvoj ekonomije, a očekujem da rast ove godine bude čak 7,5 odsto. Česttiam građanima srbije na otvaranju klastera, nastavljamo reforme na evropskom putu u oblasti vladavine prava, javne uprave i ekonomije kako bi ojačali našu državu i kako bi put ka eu iskoristili da građani u Srbiji bolje žive - dodala je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading