KUSTURICA O "EKOLOŠKIM" PROTESTIMA: Teško je povjerovati da Rokfeler ima smisla za zdrav život Srba!

Autor: Republika

Vesti

06.12.2021

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rio Tinto se pokazao kao kompanija koja je jača od država. Padale se države u Latinskoj Americi, radili su šta su htjeli u Australiji i moje iskustvo govori da je sve ovo što se dešava otišlo predaleko, a da je jedini način da se ti kolonijalni zavojevači spriječe – sjedinjavanje naroda i dražave u borbi protiv te nemani.

KUSTURICA O "EKOLOŠKIM" PROTESTIMA: Teško je povjerovati da Rokfeler ima smisla za zdrav život Srba!

Foto: youtube.com/printscreen

To za “Novosti” poručuje proslavljeni reditelj Emir Kusturica, komentarišuće tenzije izazvane subotnjim protestima i blokadama širom Srbije. On kaže da “jednom kad si pustio Rio Tinto da započne istraživanje kao da si vojnu silu pustio u dvorište”, ali se istvoremeno pita i zašto protesti koji se dešavaju danas “nisu dobili svoj zamah ljetos”:

– Odgovor je naravno politički. Približavaju se izbori, pa se onda inserti iz naše realnosti ubacuju u jednu dobru namjeru, a onda nastaje opšta komplikacija, pa se postavlja pitanje ko će nas bolje zaštitii od Rio Tinta: da li ovi koji pretenduju da preko ekologije prezmu vlast ii aktuelna vlast. Kusturica naglašava da je “čvrsto uvjeren da se za političku vlast treba boriti svim legalnim sredstvima, ali ovde se očigledno ukrštaju svi oni elementi nama poznati od pada Miloševićeve vladavine”:

Dakle nas od Rio Tinta hoće da zaštite nevladine organizacije kojima upravlja porodica Rokfeler i pretpostavljam da bi oni rado istjerali i Kineze odavde, pa se postavlja logično pitanje: kako možemo da vjerujemo da Rokfeler finasnira istjerivanje ili zaustavljanje Rio Tinta u Srbiji. Što bi rekli ovi na Jugu – Ja u to ne vejrujem - kazao je Kusturica.

Legendarni reditelj, podsjeća, međutim, da od Prvog srpskog ustanka, koji je bio autentičan, “nijedan prevrat nije postojao u našoj istoriji kojeg nisu izvele obavještajne službe zapadnih sila, zaključno sa onim petoktobarskim”.

– I još jedna sumnja i ponavljanje – teško možemo vjerovati u to da Rokfeler finansira neke od pokretača ovog blokiranja Srbije i da pritom ima smisla za zdrav život Srba, a on bi trebalo i državi i narodu da bude najpreči- poručio je Kusturica.

(Republika/Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiki

06.12.2021 23:00

Ruse tudje, sto ne ruse svoje. Niko gladan ne ide na proteste vec oni koji su svega siti, puni i bogati ali im je sve to malo.